Gündem

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı Pekin, kilise saldırısını değerlendirdi: Saldırılar seçime kadar devam edecek

“Son dönemde bazı IŞİD karargahları toparlanıyor. Türkiye’de epey yer ettiler. Bu şekilde bir eylem yapacak duruma geldiler."

29 Ocak 2024 16:20

Eski Genelkurmay İstihbarat Başkanı İsmail Hakkı Pekin, İstanbul Sarıyer’de bulunan Santa Maria Kilisesi’ne yapılan ve bir kişinin ölümüyle sonuçlanan silahlı saldırıyı değerlendirdi.

Radikal İslamcı terör örgütü IŞİD'in Türkiye'de yeniden toparlandığını belirten Pekin,  “Seçime kadar saldırılar devam edecektir, işler yavaş yavaş kızışacak” dedi.

10 Haber'den Ersin Eroğlu'na konuşan Pekin, IŞİD’in saldırıyı üstlenmesiyle benzer saldırıların önümüzdeki dönemde de olabileceğine dikkat çekti.

"Türkiye’deki IŞİD karargahları toparlanıyor"

Türkiye’deki IŞİD’lilerin son dönemde toparlandığını vurgulayan Pekin şunları söyledi:

“Son dönemde bazı IŞİD karargahları toparlanıyor. Türkiye’de epey yer ettiler. Bu şekilde bir eylem yapacak duruma geldiler. ‘Türkiye’deki elçilikler, mabedler korunamıyor meselesi gündeme gelebilir.’ IŞİD ile mücadelede Türkiye’nin önünü açmaya çalışan bir hamle de olabilir.Türkiye’nin IŞİD’e yönelik faaliyetlerde bulunması gündeme getirilebilir. Bu saldırıyı IŞİD’e kim yaptırdı ona bakmak lazım. Saldırı Türkiye’ye ‘Irak’ın kuzeyinde sen birtakım eylemler yapıyorsun, ama senin kendi içinde teröristler var, onlara bakman lazım’ mesajı da taşıyor olabilir.”

Ne olmuştu?

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi’ne yapılan ve bir kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı gerçekleştiren iki kişi dün akşam saatlerinde yakalanmıştı.

Yabancı uyruklu olan saldırganlarla ilgili İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, IŞİD’li olabileceklerinin değerlendirildiğini belirtmişti.

TIKLAYIN - Santa Maria Kilisesi’ndeki silahlı saldırıya dair yeni detaylar ortaya çıktı; gözaltı sayısı 51’e yükseldi