Gündem

Eski DBP PM Üyesi Mehmet Candemir, cezaevinde yaşamını yitirdi

Eski DBP Batman İl Eş Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Candemir'in kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi

15 Ağustos 2022 13:51

Eski Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Batman İl Eş Başkanı ve Parti Meclisi Üyesi Mehmet Candemir (60), tutuklu bulunduğu Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi’nde yaşamını yitirdi. 2016 yılından beri tutuklu cezaevinde bulunun Candemir’in geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği belirtildi. 

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre, bu sabah Batman’da yaşayan Candemir’in ailesini telefonla arayan Giresun Espiye L Tipi Kapalı Cezaevi idaresi, Candemir’in kalp krizinden kaynaklı kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Mehmet Candemir’in kardeşi Ahmet Candemir, ağabeyinin en son cuma günü kendisini aradığını, durumunun iyi olduğu yönünde bilgi verdiğini söyledi. 

2014 ile 2016 yılları arasında DBP Batman il eş başkanlığı görevini yürüten Candemir, DBP’nin 29 Mayıs 2016’da düzenlediği 45’inci Olağan Kongresi’nde Parti Meclisi (PM) üyeliğine seçildi. Batman’ın Kozluk ve Sason ilçelerinde 21 Eylül 2016’da yapılan ev baskınları sonucu "7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ikna komisyonlarında" yer aldıkları gerekçesiyle gözaltına alınan Candemir, "terör örgütü üyeliği” ve “terör örgütüne yardım etmek” iddiasıyla tutuklandı.

2016’dan bu yana tutuklu olan Candemir’e, 17 Ocak 2021 tarihinde 17 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Demokratik Bölgeler Partisi, Candemir'in hayatını kaybetmesinin ardından Twitter taziye mesajı paylaştı.  Paylaşımda şu ifadelere yer verdi: 

"Kürt halkının özgürlük ve demokrasi mücadelesinde eşsiz bir emeğin sahibi olan yoldaşımız Mehmet Candemir, tutuklu bulunduğu Giresun zindanında yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntüyle öğrendik.

İktidarın düşman politikaları sonucunda cezaevleri ölüm evlerine dönüşmeye devam ediyor. AKP-MHP faşist iktidarı bu ölümlerden birinci derece sorumludur. Mehmet Candemir yoldaşımıza Allah'tan rahmet, başta ailesi olmak üzere tüm halkımızın başı sağ olsun."