Spor

Allen Iverson'dan Beşiktaş itirafı: Aynı hissin yanına bile yaklaşamadım...

"Şansımı da denedim ama asla Muhammed Ali'nin yaşadıkları gibi bir durum söz konusu değildi"

20 Şubat 2023 16:11

Bir dönem Beşiktaş'ta da forma giyen eski basketbolcu Allen Iverson, kariyerine dair açıklamalarda bulundu. ABD'li basketbolcu Beşiktaş'ı tercih etme sebebi olarak, "Öyle bir noktaya geliyorsunuz ki, evet, dünyanın en büyük liginde oynamak istiyorsunuz ama herhangi bir fırsat sunulmadığı için artık sadece 'basketbol oynasam yeter' diyorsunuz" ifadelerini kullandı.

NBA tarihinin efsane oyuncularından Allen Iverson, Türkiye'de oynama kararının ardında yatan sebebi açıkladı. 2010'da Beşiktaş forması giyen Iverson, ABD'de verdiği bir röportajda, "basketbola olan sevgisi ve özleminin" bu kararın asıl nedeni olduğunu belirtti.

"Basketbol oynasam yeter"

Iverson, kendisine sorulan, "Emekli olduğunda, galiba isteseydin Çin'de çok para kazanabilirdin ya da eminim başka bir takım sana bir şans daha verebilirdi. Seni o dönemde 'tamam artık, bitti.' noktasına getiren şey neydi? Yoksa sadece NBA takımlarıyla mı şansının bittiğini düşündün? Çünkü bir dönem yurt dışında (Türkiye'de) oynamışlığın oldu, değil mi" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Evet, o noktada sadece basketbol oynamak istemiştim. Ve ayrıca sanırım dünyanın benim etrafımda dönmediğini de yavaş yavaş anlamıştım. Öyle bir noktaya geliyorsunuz ki, evet, dünyanın en büyük liginde oynamak istiyorsunuz ama herhangi bir fırsat sunulmadığı için artık sadece, 'basketbol oynasam yeter' diyorsunuz. Oyuna olan sevginiz halen öyle bir düzeyde ki, 'sahada olup o hissi tekrar yaşayayım da gerisi önemli değil' olarak bakıyorsunuz. Ben de hayatımın o noktasında böyle düşünüyordum. Şansımı da denedim ama asla Muhammed Ali'nin yaşadıkları gibi bir durum söz konusu değildi. Aynı hissin yanına bile yaklaşamadım..." 

Beşiktaş ile 4 milyon dolarlık bir sözleşme imzalayan Iverson, Türkiye Basketbol Ligi'nde yedi maçta forma giyerken, EuroCup'ta ise dört maçta oynamıştı.