Gündem

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur hayatını kaybetti

AKP'li Uğur, Erdoğan'ın istifasını istediği 6 belediye başkanından biriydi

08 Eylül 2021 14:37

Eski Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, 71 yaşında vefat etti. Beyin tümörü nedeniyle bir süredir tedavi gören Uğur, 30 Ekim 2017 tarihinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden ve AKP'den gözyaşları içinde istifa etmişti.

Uğur'un naaşı, yarın Balıkesir Zağnos Paşa Camisi'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

TBMM'de 18. dönemde Anavatan Partisi'nden, 22., 23. ve 24. dönemlerde AK Parti'den milletvekilliği görevlerinde bulunan Ahmet Edip Uğur, 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin ilk başkanı olarak seçildi. Uğur, bu görevi 2017 yılının ekim ayına kadar sürdürdü. Bu tarihte Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği 'metal yorgunluğu yaşayanlar arasında yer aldığı' şeklindeki haberlerin ardından istifa etmişti.

Öten yandan Erdoğan'ın genel başkanlığını yürüttüğü AKP'ye yönelttiği metal yorgunluğu eleştirileri sonrası İstanbul, Ankara, Bursa, Balıkesir, Niğde ve Nevşehir belediye başkanlarının istifası gündeme gelmişti. 13 yıldır sürdürdüğü İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) görevinden ayrılan Kadir Topbaş, "Her şey affedilebilir, ama adam yerine konmamak asla" derken, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, istifa açıklamasında 23 yıllık "başarılarını" sıralamış; "Başarısız olduğum için değil, liderimiz istediği için istifa ediyorum" ifadesini kullanmıştı. Gökçek ve Uğur ile birlikte istifaya karşı direndiği iddia edilen Recep Altepe de,  Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bıraktığını duyurduğu açıklamada "davaya bağlılık" vurgusu yapmıştı. 

TIKLAYIN - AKP'li başkan ağlayarak istifa etti: Tehdit ve baskılar aileme kadar ulaştı, külli iradeye teslim oluyorum!