Gündem

Eski bakan Taner Yıldız’ın korumasına kasten öldürmeye teşebbüs' suçundan 8 yıl hapis cezası verildi

18 Aralık 2022 11:15

Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ın yakın koruma polisi Ramazan G.’ye ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 8 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Hâkimlerden biri karar şerh koyarak ‘iyi hal ve tahrik indirimi’ uygulanmaması gerektiğini belirtti.

BirGün’den  Gökay Başcan’ın haberine göre, ayrıca şerhte tutuklanması için yakalama kararı verilmesi gerektiği ifade edildi.

Kahramanmaraş Afşin’de 19 Temmuz 2019’da Erdem Y., Yıldız’ın korumasının bir başka köylüsüne torpil yaptığını öne sürdü.İddia üzerine Ramazan G. ve Erdem Y. arasında çıkan tartışma bir süre sonra yatıştırıldı. Namazın ardından Ramazan G., Erdem Y.’ye “Biraz konuşalım” dedi. Erdem Y. Yaşadığı olayı şöyle anlattı: “Arabasına bindik. Silahını çekip bana hakaret ederek, ‘Nasıl bana kafa tutuyorsun?’ dedi. Silahı kafama dayayıp beni darp etti. ‘Herkesin içinde benden özür dileyeceksin’ diyerek, caminin çay bahçesine götürdü. Silahla tehdit ettiği için özür diledim. Bu sırada, Ramazan’ın kardeşi Volkan G. de bana hakaret etti. Ramazan G. de ‘Biz adamın ifadesini böyle alırız, haddini bildirdik’ dedi.

Darp edilmesinin ardından Erdem Y., kardeşi Hasan Y.’yi aradı. Araba ile kardeşinin yanına gelen Hasan Y. de “Siz kimsiniz? Kardeşime vurmuşsunuz” diye karşı tarafa çıkıştı. İki grup arasında kavga çıktı. Ramazan G., silahının kabzasıyla Erdem Y.’nin alnına vurdu. Erdem Y.’nin yere düşmesinin ardından ise Hasan Y.’ye ateş etti.

Ramazan G., ifadesinde Hasan Y.’nin bıçakla saldırdığını savunarak, korunmak için yere doğru ateş ettiğini öne sürdü. 20 Temmuz'da tutuklanan Ramazan G., avukatının itirazı sonucu on gün sonra tahliye edildi.

Öldürmeye teşebbüs suçundan Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Ramazan G. Hakkında karar çıktı. Müebbet hapis cezası verilen Ramazan G.’ye ‘eylem teşebbüs aşamasında kaldığı, haksız tahrik altında işlendiği ve mahkemedeki saygılı tutumu’ sebebiyle indirime gidildi. Cezası 8 yıl 1 ay 15 güne indirildi.