Gündem

Esenyurt'taki tekel bayisi saldırısına ilişkin yeni iddia: Aileye “İki çocuk ve para verelim, şikâyeti çekin” teklifi

Tutuklu sanığın ailesi iddiaları reddetti

21 Ocak 2024 10:15

İstanbul Esenyurt’ta geçen temmuzda 20 yaşındaki Batuhan Bayındır ile 24 yaşındaki Yunus Emre Erzen’in yaşamını yitirdiği tekel bayisi saldırısında yeni iddialar gündeme geldi. Tutuklu bulunan saldırının sanıklarından Tarık Özer’in, Erzen’in babası Cantürk Erzen’e “barışmak için 40 milyon lira ve ailenin akrabalarından 13 yaşındaki bir erkek çocuğu ile 11 yaşındaki kız çocuğunu teklif ettiği” öne sürüldü.

Cumhuriyet’ten Rengin Temoçin imzalı habere göre, Erzen ailesinin avukatı Kerim Bahadır Şeker dava dosyasında bahsi geçen iddialara ilişkin resen araştırılması yönünde talepte bulundu.

Cantürk Erzen, “Tarık Özer tarafından bana aracı yoluyla ‘Bir erkek ve bir de kız çocuğu verelim’ mesajı iletildi. Onların adetine göre erkek öldürüldüyse yerine o ailenin oğlu verilirmiş. Bir de kız verelim ‘İstiyorsan gelinin, istiyorsan kızın yap, istiyorsan da bize geri gönder’ dediler” iddiasını aktardı.

Baba Erzen da, “Benim örf âdetimde böyle bir şey yok. Böyle barışa ‘Evet’ diyecek karakterim de yok. Kabul etmedim, tehdit etmeye başladılar. Mecbur muyum barışmaya? Hiçbir zaman çocuğumun kanını parayla satacak karakterim olamaz” dedi.

Tarık Özer’in ailesi söz konusu iddiaları reddetti. Özer ailesinden N.Ö., “Böyle bir şeyin aslı astarı yok. Hukukun parayla satın alınacağına inanılıyor mu Türkiye’de? İddiaları reddediyoruz” dedi.

Avukatı iddiaları yalanladı

Tarık Özer'in avukatı iddiaların tümüyle gerçek dışı olduğunu belirterek, müvekkilinin tek başına bir hücrede tutulduğunu ve bu nedenle aile bireyleri dışında hiç kimseyle görüştürülmediğini kaydetti.

Avukat Ahmet Avşar şunları söyledi: "Hakkındaki tecrit nedeniyle dış dünyayla bağı kopma noktasına gelmiş bir kişinin, aracılar yolladığı iddiasına dayalı gerçek dışı haberin hazırlaşındaki yaklaşımın değerlendirilmesini en başta kamuoyunun taktidire bırakıyoruz."