Gündem

Esenyurt Belediye Başkanı Bozkurt'un seçim vaadiydi; "Kampüs Lise" projesinin yapımına başlandı

09 Haziran 2023 11:25

İstanbul Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt'un seçim vaatleri arasında yer alan, "Kampüs Lise" projesinin yapımına başlandı. 

Projeye 1 milyar 52 milyon TL'lik bütçe ayrıldığı belirtiliyor. Proje kapsamında yetersiz olan ilçede derslik başına düşen öğrenci sayısı azaltılarak, gençlere daha nitelikli eğitim sunulmasının amaçlandığı ifade edildi. 

Proje içerisinde beş adet lisenin yanı sıra spor alanları, sosyal tesis alanları, atölyeler, kütüphane, konferans salonu, 104 yataklı yurt binası ve yemekhane bulunduğu bildirildi. Bir Anadolu Lisesi, bir Fen Lisesi, bir İmam Hatip Lisesi ve bir Meslek Lisesi ve Spor Lisesi’ni aynı kampüste bir araya getiren Kampüs Lise projesi tamamlandığında, binlerce öğrencinin eğitim alma imkânı bulması hedefleniyor. 

"Proje bütçesi 1 milyar TL"

Proje ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Bozkurt, “Bütçemizin yüzde 30’unu bu proje için harcıyoruz. 1 milyar 52 milyon liraya mal olan bu projeyi diğer faaliyetlerimizden kısarak yapıyoruz. Çünkü her geç kaldığımız sene 5 bin çocuğumuzun ömründen gidiyor. Bu yüzden varsın yollarımızın birinde çukur olsun ama çocuklarımızın geleceği kararmasın” dedi.

Gençlerin sosyalleşmesine katkı sağlayacak

Bozkurt, Esenyurtlu çocuklar adına mutlu olduğunu dile getirerek, şunları söyledi:

“Biz bu projemizle eğitim sorununa çare olmaya çalışırken bu bölgelerden gelen ailelerin çocuklarını da sadece derste değil sosyalleşirken de bir araya getireceğiz. Dolayısıyla birbirlerini anlama fırsatları daha fazla olacak. Çünkü bu gençler birbirini tanıdıkça buradaki hemşehrilik hukuku güçlenecek. Bunun da ülkenin birlik beraberliğine ve barışına önemli katkı sunacağını düşünüyorum.”