Gündem

Erdoğan: Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir

"İstanbul'u dünya şehri haline getirdik, eksiklerimizi beraber çözeceğiz"

24 Mayıs 2019 22:07

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde İstanbul esnaf ve sanatkarları ile iftarda bir araya geldi.  İftar sonrası açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir" dedi.

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptali ve yenilenmesine yönelik kararına da değinen Erdoğan, "YSK'nın tespitlerine göre İstanbul'daki 31 bin 186 sandığın 754'ünün başkanları, açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık burada" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İstanbul'u dünya şehri haline getirdik, eksiklerimizi beraber çözeceğiz. Önümüzde çözülemeyecek hiçbir mesele, aşılamayacak hiçbir engel yoktur.

"Taksi şoförlerimizin çağın gerekleriyle donatılması gerekiyor. Ticari olarak kullanılan araçların yenilenmesi için ÖTV'yi sıfırlamıştık.

"Bizim literatürümüzde Uber diye bir şey yok. Uber olayının korsan taksicilikten bir farkı yok. Sizler hangi yasaya göre böyle bir şey çıkardınız, döküldünüz sokaklara Uber de Uber diyorsunuz. Bunun için de Uber taksiciler kuruluşunun şahsa ben randevu vermedim, hala da vermiyorum. Uber konusu bizim hükümetimizde yoktur, bitmiştir.

"YSK'nın tespitlerine göre İstanbul'daki 31 bin 186 sandığın 754'ünün başkanları, açıkça kanuna aykırı şekilde atanmıştır. İşte hırsızlık burada.

"Sandıklara yeteri kadar sahip çıkamadığımız için bizim eksiğimizin, hatamızın, yanlışımızın da bir nebze payı var. Peki hırsızın hiç mi suçu yok?"