Politika

Erdoğan: Etraflarında pervane oldukları Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar

"Muhalefetin belediyeleri ile Cumhur İttifakı'nın belediyeleri arasındaki fark, gece ile gündüz gibi"

02 Şubat 2024 17:01

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa'da sivil toplum kuruluşlarıyla buluşma programına katıldı. Programda konuşan Erdoğan, "8 ay öncesinde 85 milyonu kucaklaştırmaktan dem vuranlar, bugün sabah-akşam kavga ediyor. Önce millete umut diye pazarladıkları Cumhurbaşkanı adaylarını ellerine ilk geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler. Etraflarında pervane oldukları Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Ardından bu sefer kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular. Gün geçmiyor ki milletçe yüzümüzü kızartacak bir skandala, bilhassa gençlerimizin siyaset kurumuna yönelik güvenini zedeleyen bir ayak oyununa şahit olmayalım" ifadelerini kullandı.

Sivil toplum kuruluşları ile akşam yemeği programında bir araya gelen Erdoğan, yerel seçime ilişkin açıklamalarda da bulundu. Erdoğan, "Muhalefetin idaresindeki belediyelerle Cumhur İttifakı'nın belediyeleri arasındaki fark, gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Bizde yarı zamanlı belediye başkanlığı olmaz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"İstişareyi, siyaset tarzının merkezine yerleştirmiş bir kadro olarak bugüne kadar toplumumuzun farklı kesimleriyle yakın diyalog içinde olmaya özen gösterdik.

İş dünyasından ticaret erbabımıza, gönüllü teşekküllerimizden çeşitli vakıf ve derneklere kadar hangi siyasi görüşe sahip olursa olsun milletimizle iletişim kurmanın çabasındayız. Bilhassa seçim dönemlerini halkımızla gönül köprülerini güçlendirme vasıtası haline getirmeyi arzu ediyoruz. Sokağa, çarşıya, pazara tüm dikkatimizle kulak veriyoruz.

"Hanım kardeşlerimizi daha sık dinleyeceğiz"

Hanım kardeşlerimizi daha sık dinleyeceğiz. Milletin gündemiyle siyasetin ve hükumetin gündemini birbirine raptederek ülkemize hizmet mücadelemizi sürdüreceğiz. 21 yıldır iktidarda olmak üzere aziz milletimize hizmette geçen 40 yıllık siyasi hayatımızın en önemli prensibi işte budur. 

Biz milletimiz için, milletimizle birlikte varız. Milletimizin derdi, tasası da bizim en öncelikli meselesidir. Vatandaşımızın her problemine çözüm üretmeyi, imkanlar dahilinde taleplerini karşılamayı boynumuzun borcu görüyoruz.

Bursa'nın dertlerine cevap verecek, sorunlarını giderip eksiklerini tamamlayacak şehrimizin önünde yeni bir ufuk ve vizyon çizecek olan yine bizleriz. İnşallah bunu son 21 yıldır olduğu gibi yine birlikte gerçekleştireceğiz.

"Devrim Otomobiline yaptıkları gibi TOGG'u da diri diri mezara gömmek istediler"

Bursa'ya son olarak 14-28 Mayıs seçimlerinden önce, 24 Nisan'da gelmiş, fabrika temel atma töreni yapmıştık. Tek kalemde toplam tutarı 30 milyar lirayı aşan stratejik bir yatırımı şehrimize ve Gemlik ilçemize kazandıracak olmanın gururunu birlikte yaşamıştık.

Türkiye'nin otomobili ve ilk milli elektrikli araç markası TOGG'a kulp takanlar bu yatırımımızdan da rahatsızlıklarını dile getirmişlerdi. Muhalefet yapmayı hizmete, esere ve yatırıma düşmanlık olarak gören o kifayetsiz muhterisleri kendi sığ dünyalarında baş başa bırakıyoruz. Fabrikası yok, araçlar İtalya'dan geliyor iftirası attıkları, bunlar elektrikli araç üretemezler, üretseler bile satamazlar iddiasında bulundukları, aracın üretim hattının Bursa'da olmasını dahi eleştirdikleri, yani daha proje aşamasından itibaren tıpkı Devrim Otomobili'ne yaptıkları gibi bir bahane bulup diri diri mezara gömmek istedikleri TOGG, Allah'a hamdolsun giderek artan üretim kapasitesiyle rakiplerini kıskandırmaya, hazımsızları rahatsız etmeye devam ediyor.

"Bursa, iktidara gelmek için Kandil ve Pensilvanya'dan medet umanlara geçit vermedi"

Batarya fabrikamızın da şimdiden şehre hayırlı olmasını diliyorum. Nisandaki ziyaretimizde Bursalı kardeşlerimizden destek istemiştik. Bugüne kadar bizleri asla yalnız bırakmayan Bursa, ülkemiz açısından hayati öneme haiz 14-28 Mayıs seçimlerinde yine güçlü bir duruş sergiledi. İlk turda yüzde 51 buçuk, ikinci turda ise yüzde 54,7 oy oranıyla şahsımıza olan teveccühünü net bir şekilde ortaya koydu. Cumhur İttifakı olarak da yüzde 51 oy oranıyla ipi yine biz göğüsledik. 

Orhan Gazi'nin şehri Bursa, iktidara gelmek için Kandil ve Pensilvanya'dan medet umacak kadar itiraslarının kurbanı olanlara geçit vermedi. Bursa bir kez daha güven ve istikrar dedi. Ülkemizle ilgili farklı hesapları olanlar, Bursamızın da desteğiyle çok ağır hüsrana uğradı. Seçimlerden bu yana yaşananlara baktığımızda Bursalı kardeşlerimizin ne kadar doğru, isabetli, basiretli bir tercih yaptıklarını çok daha net bir şekilde görebiliyoruz.

"Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar"

Daha 8 ay öncesine kadar Türkiye'yi birlikte yönetmekten bahsedenler bugün birbirlerine demediklerini bırakmıyor. 8 ay öncesinde 85 milyonu kucaklaştırmaktan dem vuranlar bugün sabah-akşam kavga ediyor. Önce millete umut diye pazarladıkları Cumhurbaşkanı adaylarını ellerine ilk geçirdikleri ilk fırsatta siyasetten zorla emekli ettiler. Etraflarında pervane oldukları Bay Kemal'e cüzzamlı muamelesi yaptılar. Ardından bu sefer kendi aralarında paylaşım kavgasına tutuştular. Gün geçmiyor ki milletçe yüzümüzü kızartacak bir skandala, bilhassa gençlerimizin siyaset kurumuna yönelik güvenini zedeleyen bir ayak oyununa şahit olmayalım.

"Altılı Masa kurgusu, tamamen siyaset mühendisliği ürünü"

Ülkemiz siyaseti adına düşündürücü olduğu kadar üzüntü verici günlerden geçiyoruz. Bizim kanaatimize göre ortaya saçılanlar buz dağının sadece görünen kısmıdır. Turpun büyüğü hala heybetlidir.

Tamamen siyaset mühendisliği ürünü bir proje olan Altılı Masa kurgusunun organizatörleri önünde sonunda ortaya çıkacaktır. Türkiye'nin ve Türk milletinin verilmiş sadakası olduğunu gün geçtikçe lanet bir şekilde göreceğiz. Biz elbette siyasi rakiplerimizin kendilerini böyle bir duruma düşürmesini arzu etmeyiz. Hele hele toplumumuzun belli kesimlerinde yayılan karamsarlık dalgasını demokrasimiz adına ürkütücü buluyoruz.

"En küçük zafiyetin geçmişteki gibi ülkemiz ve demokrasisine ağır faturaları olur"

Muvafık veya muharip fark etmeksizin siyaset kurumunun ana görevi topluma umut aşılamaktır. Burada oluşacak en küçük bir zafiyetin geçmişte olduğu gibi ülkemiz ve demokrasisine ağır faturaları olacaktır. Böyle bir tablonun oluşmaması için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Kendini muhalif olarak tanımlayan vatandaşlarımızı kucaklayarak ve onların sorunlarına çözüm üreterek onların da sesine kulak vererek milli birlik ve beraberliğimizin bozulmasına müsaade etmeyeceğiz.

"Bizde koltuklar, makamlar, payeler, unvanlar amaç değil, araç"

Tüm Bursalı vatandaşlarımıza -bize destek versin vermesin- yürekten teşekkür ediyorum. Her zaman söylediğim bir hususu bugün bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Bizde koltuklar, makamlar, payeler, unvanlar amaç değil; milletimize en güzel ve başarılı şekilde hizmet etmek için bir araçtır. Biz bu yola birileri gibi siyasi kariyer amacıyla çıkmadık. Büyük Türkiye idealini gerçeğe dönüştürmek gayesiyle çıktık. Bakanlarda kırgınlık, küskünlük olmaz. Böyle insanlar karamsarlığa, rehavete asla kapılmaz. Zorluklarla karşılaşılsa da ülkeye ve millete hizmet mücadelesini devam ettirmek ancak bu şekilde mümkündür.

Siz bize destek olarak çok kritik bir seçimde doğruya doğru diyerek bize olan güveninizi, inancınızı, itimadınızı gösterdiniz. Mayıs seçimlerinde şahsımıza, AK Parti'ye ve Cumhur İttifakı'na atılan her oya bir emanet nazarıyla yaklaşıyoruz. Bugüne kadar nasıl sizlerin emanetine sahip çıktıysak inşallah bundan sonra da emanetinizi namusumuz bilip asla yere düşürmeyeceğiz. 

"Muhalefetin belediyeleri ile Cumhur İttifakı'nın belediyeleri arasındaki fark, gece ile gündüz gibi"

Bursa'ya son 21 yılda yaptığımız yatırımları en iyi siz biliyorsunuz. Belediyecilik hizmetlerinde Bursamız parmakla gösteriliyor. Muhalefetin idaresindeki belediyelerle Cumhur İttifakı'nın belediyeleri arasındaki fark, gece ile gündüz arasındaki fark gibidir. Bizde yarı zamanlı belediye başkanlığı olmaz. Bizde, şehirlerini ihmal eden, hemşehrilerini en çok ihtiyaç duydukları anda yüzüstü bırakan belediye başkanları olmaz. Bizde seçmenini sadece seçimden seçime hatırlayan belediye başkanı olmaz. Şayet eskaza böyle bir belediye başkanı çıkarsa milletten önce hesabını biz sorar, herkesten önce biletini biz keseriz.

Bugün Bursa adaylarımızı sizin tekdirinize sunduk. Bursalı kardeşlerimizin adaylarımıza sıkı sıkıya sahip çıkarak şehrimizde bir yol kazasına mahal vermeyeceğine inanıyorum. Bugüne kadar bizi mahcup etmeyen, bizim de asla mahcup olmadığımız Bursa, 31 Mart seçimlerinde bir kez daha, inanıyorum ki, tarih yazacaktır."