Seçim 2023

Erdoğan'ın "montaj" demesi, soruyu soran Selvi'yi panikletti: İsterseniz PKK’nın size desteğini anlatan bir belgesel hazırlayabilirim Kemal Bey!

24 Mayıs 2023 08:22

CHP'nin 'Haydi' reklam filmine montaj ile PKK'lıların eklendiği video hakkında, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelttiği soru üzerine "Ama montaj ama şu ama bu" yanıtını alan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi; PKK'nın, seçimlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verdiğini öne sürdüğü bir köşe yazısı kaleme aldı. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir soruma verdiği cevap üzerinden Ekrem İmamoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu algı operasyonuna soyundular" diyen Selvi, "Bildikleri en iyi iş algı operasyonu yapmak. Ama bu kez çuvalladılar. Kendi elleriyle PKK’nın Kılıçdaroğlu’na verdiği desteğe ilişkin videoyu hatırlattılar. Milletin hafızasının canlanmasına yol açtılar. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu sayesinde, videoyu seyretmeyenler dahi seyretme ihtiyacı hissedecek" ifadesini kullandı. 

Selvi, "Uzun metrajlı film çekmeyi bilmem ama belgeselden anlarım. Gençlerin gerçek konuşmalardan edit edip hazırladığı videodan dolayı ödünüz koptuysa isterseniz PKK’nın size verdiği desteği anlatan bir belgesel hazırlayabilirim. Kemal Bey, bu millet PKK’nın desteklediği bir kimseyi cumhurbaşkanı seçmez. Bu da size ders olsun" düşüncesini dile getirdi. 

Yazının tamamı için tıklayın.