Politika

Erdoğan’ın eski danışmanı Beki: Dünün ‘sakıncalı piyadeleri’ bugün ’sakıncalı piyade’ kovalıyor

AYM, memuriyete girişte güvenlik soruşturması şartını iptal etti

03 Aralık 2019 10:46

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapan Karar gazetesi yazarı Akif Beki, Anayasa Mahkemesi’nin memuriyete girişte yeni ‘güvenlik soruşturması’ şartını iptal etmesine ilişkin gelen tepkileri bugünkü köşesine taşıdı. Beki, “Güvenlik soruşturmalarından en çok çekmiş, en fazla eleştirmiş kadroların gazeteleri, ayağa kalktı.Ne çabuk unuttular 28 Şubat uygulamalarını!” dedi.

TIKLAYIN - Güvenlik soruşturması iptali memuriyete giriş kapısını açacak

Beki, “Dünün ‘sakıncalı piyade’leri, ‘iç düşman’ları, ‘gerici tehdit’leri, ‘irticai karşı devrimci’leri bugün ‘sakıncalı piyade’ kovalıyor. Dün hararetle savundukları ne varsa bugün daha büyük bir hararetle tam tersini savunuyorlar. AYM, ‘güvenlik soruşturması’ şartını, ‘kişisel veriler ve özel hayatın korunması’ düzenlemelerine aykırılık gerekçesiyle iptal etti. Bir kimseye FETÖ’cü ve PKK’lı diyebiliyorsanız elinizde bunu kanıtlayan kesinleşmiş yargı kararları var demektir. AYM, bu suçlara af getirmiş ya da mahkumiyet kararlarını iptal etmiş değil ki terörist ve suçlulara memuriyet kapısını açmış olsun.

Aslında işe alımda kamu idaresinin güvenlik soruşturması yapma hakkını bile değil, kötüye kullanılmaya müsait diye bu soruşturmanın kapsamındaki belirsizliği ve genişliği iptal ediyor.

Bakkalın, kapıcının lafıyla hareket edilebilsin, özel hayatlara ilişkin kişisel veriler korunmasın, kişiler fişlensin, devlet de hukukla değil kanaatle amel edebilsin, bu alan keyfiliğe izin vermeyecek şekilde netleştirilmesin istiyorsanız başka. Bu mudur geldiğiniz yer?” İfadesini kullandı.