Gündem

"Erdoğan'ın asker arkadaşı" sokak röportajında konuştu: "Üniversite mezunu olduğu için benim ast teğmenimdi"

28 Mart 2023 11:02

Trabzon'da yapılan sokak röportajında bir vatandaş Cumhubaşkanı Erdoğan'ın asker arkadaşı olduğunu belirterek bir anısını anlattı. "Tayyip Erdoğan ile Hasdal'da 77. Piyade Alayı'nda aynı yerde askerlik yaptık. Benim komutanımdı. Eğer lise mezunundan ast teğmen olsa ben ast teğmenin kralı olurdum. Yani demek ki Tayyip Erdoğan üniversite mezunuydu ki benim ast teğmenim idi" dedi.

zOrtaya Karışık Youtube kanalında yapılan sokak röportajında Erdoğan’ın askerlik arkadaşı olduğunu söyleyen bir vatandaş ile yapılan röportaj dikkat çekti. Anlattığı askerlik anısında Erdoğan’ın üniversite mezunu olduğu için rütbeli olduğunu söyleyen vatandaş, Cumhurbaşkanı'na destek verdi.

"Tayyip Erdoğan ile Hasdal'da 77. Piyade Alayı'nda aynı yerde askerlik yaptık" diyen vatandaş şunları anlattı:

"Ben Erdoğan ile yan yana gelsek beni tanır. Nuri Albayrak ile beraber. Albayrak benim komşum. Ben Subay Gazinosu sorumlusuydum, Erdoğan yemeğe geç geliyordu. Ama adamı gördüğün zaman böyle kanın akıyor ona. O zaman Tayyip Erdoğan diye bir şey yok. Yıl 1982. Canab-ı Allah benim günümden gün versin ona. Bir gün dedim ona "Komutanım ben sizi seviyorum"..."

Muhabir araya girerek "Komutanınızdı" dedi.

Vatandaş da "Ast Teğmendi. Ama bu millet var ya "Tayyip Erdoğan'ın diploması yok" diyor. Ben Kabataş Erkek Lisesi mezunuyum..." dedi.

Muhabir tekrar araya girerek "Ona da bir açıklık getirelim. Bu konuları konuşmak biraz sıkıntılı konular ama bir açıklık getirelim" diye konuştu.

Vatandaş da Erdoğan'la ilgili anısını anlattı:

"1975-1976 mezunuyum. Eğer lise mezunundan ast teğmen olsa ben ast teğmenin kralı olurdum. Yani demek ki Tayyip Erdoğan üniversite mezunuydu ki benim ast teğmenim idi. Komutanım dedim niye yemeğe geç geliyorsunuz. Size taze yemek vereyim istiyorum. Ben subay gazinosu sorumlusuydum. Elini omuzuma koydu, yanında da Nuri Albayrak. Dedi ki 'Sağol, biz namazı kılıp öyle geliyoruz'..." 

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, 14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olmasının ardından diploma tartışması yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı diploma kayıtlarını yayınlasa da belgeler tartışmaları sonlandırmaya yetmedi.

Bu kez de diploma numaralarında ve tarihlerinde çelişkiler olduğu iddia edildi. Öyle ki bu yüzden Erdoğan’ın askerliği usulsüz bir şekilde yedek subay olarak yaptığı ileri sürülüyordu.

Bu iddialara en büyük dayanak noktası da Erdoğan’ın hiç asker ve üniversiteden sınıf arkadaşının olmamasıydı.