Gündem

Erdoğan: Bize Mursi'yi hatırlatanlarla yarışıyoruz

Seçimle cumhurbaşkanı olan ve daha sonra askeri darbe ile devrilen Muhammet Mursi, çıkarıldığı mahkemede hayatını kaybetti

18 Haziran 2019 16:52

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır'da Arap Baharı'nın ardından seçimle cumhurbaşkanı olan ve daha sonra askeri darbe ile devrilen Muhammet Mursi'nin mahkemede fenalaşarak hayatını kaybetmesine ilişkin olarak konuştu. "Mursi’nin darbeyle indirilmesini, hapiste tek oda hücrede eziyet çektirilmesini ve hayatını kaybetmesini seyreden batı dünyasını ve tüm insanlığı esefle kınıyorum" diyen Erdoğan, "Bize Mursi'yi hatırlatanlarla yarışıyoruz" diye konuştu.

Erdoğan, bugün (18 Haziran 2019) İstanbul'da 6 ay önce açılışı gerçekleştirilen Sultangazi Haseki Hastanesi'nin de içinde yer aldığı 'toplu açılış töreni'nde konuştu. Erdoğan'ın Mursi'ye ilişkin açıklamaları şöyle:

"Esaretten şehadete yürüyen Mısır halkının seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammet Mursi kardeşimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum. Ne yazık ki aynı tarihte içeri alındı ve aynı tarihte maalesef 6 yıl sonra cezaevinde mahkeme salonunda şehadete yürüdü. Demokratik bir seçimle iş başına gelen Mursi'nin darbeyle indirilmesini,i hücrede tek odada eziyet çektirilmesini ve nihayet hayatını kaybetmesini seyreden Batı dünyasın ve tüm insanlığı esefle kınıyorum. Darbeyle devrildiğinde bize Mursi'nin sonunu hatırlatanların bugün aynı çirkinliği sergiliyor olmaları önümüzdeki kirli zihniyetin hâlâ varlığını sürdürdüğüne işaret ediyor. Bize Mursi'yi hatırlatanlarla biz şu anda yarışıyoruz. Evet. Şu anda unutmayın pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi'yi hatırlatanlar var, diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var. Onun için şu beş gün çok önemli. Durmak yok, yola devam. Ben şunu söylüyorum; zalimler için yaşasın cehennem."

TIKLAYIN - Mursi'nin vefatının ardından Mısır'da alarm durumu ilan edildi

TIKLAYIN - Erdoğan'dan İmamoğlu'na: Ordu valimize 'İt' diyor