Gündem

Erbil'deki pazar yangınını Ahd-ı Milli Teşkilatı üstlendi: "Erbil kalesinde Türk bayrağımız dalgalanmalıdır"

"Şiddeti çoğaltarak devam edeceğiz"

29 Şubat 2024 11:36

Namık Durukan

Kuzey Irak’ın yönetim merkezi Erbil’de ikinci el pazarı olarak da bilinen Lenge Pazarı’nda çıkan, 166 dükkanın küle döndüğü yangının nedeni konusundaki inceleme sürerken, eylemi bugüne kadar adı duyulmamış Ahd-ı Milli Teşkilatı adlı örgüt üstlendi. Örgütten yapılan açıklamada, Musul, Kerkük Halep ve Erbil’in Misak-ı Milli sınırları içerisinde olduğu, buraların geri alınması için geri sayımın başladığı belirtildi ve “Erbil kalesinde Türk bayrağımız dalgalanmalıdır” denildi.

Erbil’in en büyük pazarlarından olan Lenge Pazarı’nda geçtiğimiz çarşamba akşamı saat 19:15 sıralarında yangın çıktı. 2 bin 400 dükkânın bulunduğu pazarda en az bin dükkanın zarar gördüğü belirlendi. 166 dükkân tamamen küle döndü.

Yangında 20 kişi dumandan etkilendiği için hastaneye kaldırıldı. 20 ayrı noktadan müdahale edilen yangın önceki gün güçlükle kontrol altına alınarak söndürüldü. Erbil Valiliği, yangının kaynağına yönelik araştırmasını sürdürüyor.

Adı ilk kez duyuluyor

Adı ilk kez duyulan bir örgüt, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada “Çarşıyı biz yaktık“ iddiasında bulundu. www.ahdimilliteskilati.com adresinden “Türkün gücünü göreceksiniz“ başlığı altında açıklama yapan Ahd-i Milli Teşkilatı, bölgenin Misak-ı Milli sınırları içinde olduğunu belirterek, Kürt yönetiminden bölgeye en kıza zamanda Türkiye’ye bağlamak için harekete geçmesini istedi, aksi taktirde büyük saldırılara geçileceğini bildirdi.

“Türkün gücünü göreceksiniz“

Tehdit içerikli mesajda, yangının kendileri tarafından çıkarıldığı belirtilerek şu ifadelere yer verildi:

Şanlı bayrağımızı misak-ı milli toprağımızda dalgalandırma uğurunda alem-i zuhuru terk eyleyen fedailerimizi makbulü şüheda eyle Ya Rab. Kuzey Irakta terör unsurlarını inlerinde imha eden şanlı ordumuz, Kuzey Suriye’yi darmadağın eden demir kanatlı kartallarımız, daha önce Kerkük şimdi de Erbil Lenge pazarını külliyen imha eden AHD’i MİLLİ teşkilatımızın bahadırlarını kutluyoruz.

“Erbil kalesinde Türk bayrağı dalgalanmalıdır“

Misak-ı milli sınırlarımızda yaşayanlar ya Türk’tür ya da Türke hizmet edecektir. Peşmerge bakanlığı feshedilip geçici köy korucusu statüsünde Hz. Muhammed’in ordusuna bağlanmalıdır ve Erbil kalesinde Türk bayrağımız dalgalanmalıdır.

Uyarımızı kale almayan, sözde hükümetin koruması altında olan ve iki bin üç yüz elli dükkanın olduğu pazara akşam saat yedide pazar merkezi başta olmak üzere toplam on sekiz noktaya eş zamanlı sabotaj düzenleyerek, 1315 dükkanı tümden imha ettik. Geri kalanlar kahru perişan oldular. Kuzey Irak peşmerge ağaları ve yoksul Erbil halkı çağrımıza kulak vermeli, uyarılarımızı behemehal uygulamalıdır. Aksi halde bu sabotajlarımız etkisini ve gücünü çoğaltarak, şiddetini yükselterek devam edecektir.

“Tarih bilmez cahiller”

Türklerin asil vatanı olan Kerkük’te hak iddia edenler Türk’ün gazabına uğrayacak, Bozkurtlarımızın pençesinde kıvrılacaklardır. Misak-ı Milli sınırlarımızda yaşayanların tek yaşam hakkı, Yüce Türk Ulusuna hizmet etmektir. Tarih bilmez cahiller olan Kürtlerin Kuzey Irak’ta ki sözde oluşumları dağıtılmadan, paçavraları atılıp şanlı bayrağımız dalgalanmadan, sabotajlarımız sürecektir!

“Şiddeti çoğaltarak devam edeceğiz”

21 Ocak Salı günü Kerkük merkezindeki Ahmet Ağa bölgesindeki iki mağazaya sabotaj düzenleyerek imha ettik. Peşmerge Bakanlığı feshedilip geçici köy korucusu statüsünde HZ. Muhammed’in ordusu olan şanlı Mehmetçiklerimize bağlanmadan, sabotajlarımızın düzeyini yükselterek, şiddetini çoğaltarak devam edeceğiz.

“Geri sayım başlatıyoruz”

Cumhuriyetimizin Yüzüncü Yılında Misak-i Milli Sınırlarımızda Şanlı Bayrağımızı Dalgalandırarak Türk Irkını Onurlandıracağız. Çelik kanatlı kartallarımız Suriye’nin kuzeyindeki teröristleri inlerinde imha ederken, kahraman komandolarımız da Kuzey Irak dağlarını başlarına yıkıyor. Ahd-i Milli teşkilatımızın Alp’leri olarak da vatanımızın bir parçası olan Musul, Kerkük, Halep ve Erbil’i almak için geri sayım başlatıyoruz.

“Kerkük’teki Kürtler hak talebinden vazgeçmeli”

Kuzey Irak’taki sözde peşmerge bakanlığı behemehal feshedilip geçici köy korucusu statüsünde şanlı ordumuza bağlanmalıdır. Kerkük’teki Kürtler hak talebinden vazgeçmeli, paçavraları yerine Ay Yıldızlı Bayrağımız Erbil kalesinde dalgalanmalıdır. Aksi halde Audi Milli Teşkilatımızın Bozkurtları Kuzey Irak’ın yer altı-yer üstü tesisleri, ekonomi ve ticaret kaynaklarına ayrım gözetmeden sabotajlar düzenleyecektir. Kadim Türk şehrimiz Kerkük’te ise hak iddia eden Kürt ve Arap’lara dünyayı dar edeceğiz. Misak-i Milli sınırlarımızda Türk olmayanların tek bir yaşam hakkı vardır, o da Türk’e hizmet etmektir.

“Bu daha başlangıç”

10 Ekim 2023 tarihinde sabah saatlerinde Kerkük pazarına sabotaj düzenleyerek beş hedefimizi imha ettik. Bu daha başlangıç! Çağrımız karşılığını bulmazsa cevabımız daha keskin olacaktır. Bir Türk Dünyaya bedeldir. Tanrı Türk’ü Korusun. Ahdımız Namusumuzdur."