Gündem

Enis Berberoğlu: Akın Gürlek'in bakan yardımcılığına atanması tam kapsamlı siyasi himayeye yeterli kanıt!

Gürlek, Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu'na ilişkin verdiği hak ihlali kararını uygulamamıştı

07 Haziran 2022 07:33

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin hakkında verdiği hak ihlali kararını uygulamayan hâkim Akın Gürlek’in Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na atanması için, “Hiç şaşırmadım” dedi.

Halk TV’den İsmail Saymaz’a konuşan Berberoğlu, “Gürlek, Adalet Bakanı’nın, 'AYM kararı uygulamayan hakime terfi yok' demesinden birkaç hafta sonra terfi etti. Yetmedi, HSK'ya Gürlek için şikâyet başvurum gerekçesiz reddedildi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, 'HSK neden Gürlek şikâyetimi geri çevirdi?' diye soru önergesi verdim. Cevap gelmedi ama Gürlek’in bakan yardımcılığına atanması tam kapsamlı siyasi himayeye yeterli kanıt!” ifadelerini kullandı.

Gürlek'i önemsemediğini söyleyen Berberoğlu, sözlerinin devamında şunları kaydetti:

"Yargılama sürecim iki yıla yakın sürdü. Üç birinci derece, üç istinaf ve beş Yargıtay hakimi ile yargılanmam yeterliydi. Oysa dosyama bakan hakim sayısı 24. Sadece karar duruşmamda gördüğüm ve müebbet cezama imza atıp kaybolan da var, cezamı bozduğu için yılbaşı gecesi sürülen de. Tahliye etmese de cezamı indirdiği için görevden alınan da oldu, iddianamemi yazıp AYM üyesi seçilen de. Gürlek bu hakim ve savcı ordusunun 25. neferi. Diğerlerinin izinden gitti, ödülünü aldı. Mağdurları sayesinde ismi duyulmuş olabilir. Ama bu ülkeye hak-hukuk-adalet geldiğinde yargılanmasını isteyeceğim isimler arasında kesinlikle birinci değil 25. sıradadır, yeri budur!"