Advertorial

En Çok Hediye Edilen Çiçekler ve Anlamları

12 Ocak 2024 13:51

 

Doğanın en güzel armağanlarından olan çiçekler, her zaman çok tercih edilen, modası hiç geçmeyen hediye seçenekleri olmuştur. Özel günler, hasta ziyaretleri, yeni iş tebrikleri, gönül alma merasimleri… Hemen her durum için tercih edilebilecek hediye seçenekleri olan çiçekler, günümüzde de bu anlamda popülerliklerini koruyor. Bu makalede, kısaca, en sık tercih edilen çiçek çeşitlerinden, ve anlamlarından kısaca bahsedip, online çiçek sepeti siparişi vermek için kullanabileceğiniz bir platform olan Çiçek Market’e değineceğiz.

İşte hediye olarak en sık tercih edilen çiçeklerden bazıları ve anlamları:

Gül: Gül, aşkın evrensel simgesidir. Kırmızı güller tutkulu aşkı, beyaz güller masumiyeti, sarı güller dostluğu ve pembe güller zarafeti temsil eder.

Lale: Laleler, baharın gelişini müjdeleyen çiçeklerdir. Kırmızı laleler aşkı, sarı laleler neşeli düşünceleri, mor laleler ise asaleti temsil eder.

Papatya: Masumiyet ve saflığın simgesi olan papatya, aynı zamanda sadakat ve gizli sevgiyi de ifade eder.

Orkide: Orkideler, zarafet, güzellik ve mükemmellik anlamına gelir. Ayrıca, nadir bulunan ve değerli bir şeyi temsil ederler.

Karanfil: Karanfiller, farklı renkleriyle farklı anlamlara sahiptir. Kırmızı karanfiller hayranlık, beyaz karanfiller masum aşk, pembe karanfiller ise annelere olan sevgiyi ifade eder.

Menekşe: Menekşeler, alçakgönüllülük ve sadakati temsil eder. Ayrıca, gizli aşkın da çiçeği olarak kabul edilirler.

Zambak: Zambaklar, saflık ve yenilenmenin simgesidir. Beyaz zambaklar masumiyeti, turuncu zambaklar ise tutku ve coşkuyu temsil eder.

Ayçiçeği: Ayçiçeği, adeta güneşin bir parçası gibi neşe ve sıcaklık saçar. Bu çiçek, genellikle hayranlık ve uzun ömürlü mutluluğu ifade eder.

Kasımpatı: Kasımpatılar, sevgi ve özlemi temsil eder. Ayrıca, ölümsüzlük ve yaşamın devamlılığı anlamına da gelir.

Fresya: Fresyalar, masumiyet, düşüncelilik ve sessiz sevginin çiçeğidir. Ayrıca, güven ve dayanıklılığı da simgeler.

Çiçek Market ile Hızlı ve Güvenli Çiçek Siparişi

Cicekmarket.com güvencesiyle, siz de yakınlarınıza Anneler Günü, Sevgililer Günü, doğum günleri ve yıldönümleri gibi özel günlerde, ya da herhangi bir anda yalnızca içinizden geldiği için çiçek gönderebilirsiniz. Saksı bitkileri, yaratıcı aranjmanlar, çiçek sepetleri ve çok daha fazlası için, Siz de Çiçek Market Twitter sayfasını takip edebilir, Çiçek Market’in web-sitesini ziyaret edebilir, 7/24 online sipariş verebilirsiniz.