Dünya

Emerson anketine göre tepedeki üç adayın oyu çok yakın: 2020 ABD başkanlık seçimlerinde Trump ile kim yarışacak?

23 Ekim 2019 08:45

T24 Dış haberler

ABD'de Demokratların 2020 başkan aday adayları arasında yapılan son ankette eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, Vermont Senatörü Bernie Sanders ve Massachussets Senatörü Elizabeth Warren'ın oy oranlarının yakın olduğu gözüküyor.

2020'de yapılacak seçimlerde ABD Başkanı Donald Trump'la yarışacak adayı belirleyecek olan ön seçimlere kısa süre kala araştırma şirketi Emerson yeni bir anket yayımladı.

Bu ankete göre Biden, Ukrayna telefon krizinde adının geçmesine rağmen liderliğini korumayı başardı. Eski Başkan Yardımcısı, yüzde 27 ile anketin tepesinde yer alıyor. Biden'ın hemen arkasında, iki puan geride ise Sanders bulunuyor. Ön seçim kampanyalarının başlamasından bu yana oylarını en çok arttıran aday adayı olarak görülen Warren ise yüzde 21 ile iki adayı takip ediyor.

Emerson anketine göre Demokrat aday adayları arasında ismi öne çıkan üç isim de Trump'ın karşılarına çıkmaları durumunda Cumhuriyetçi Başkan'dan yüzde 2 daha fazla oy alıyor.

Quinnipac Üniversitesi tarafından 15 Ekim'de yapılan canlı yayın tartışması öncesinde açıklanan ankete göre ise Warren yüzde 30 ile yarışa liderlik ederken, Biden 27, Sanders da yüzde 11'de kalmıştı.