Yaşam

Emekli vatandaş ekonomiye isyan etti: 4 bin 800 TL maaş veriyorlar, 4 bin TL kira alıyorlar, ne yapacağım arkadaş bana bir şey söylesin birisi

17 Kasım 2022 13:53

Sokak röportajında konuşan emekli vatandaş, ekonomiden isyan etti. Vatandaş, "Eşimi sevmesem, intihar edeceğim. Bana 4 bin 800 TL maaş veriyorlar, 4 bin TL kira alıyorlar. Oraya gidiyorum yaşlısın, buraya gidiyorum yaşlısın. Ne yapayım; soygun bilmem, hırsızlık bilmem, başka bir şey bilmem. Hiç bir ticaret yapamıyorum. Ne yapacağım teneke toplayacağım kimse izin vermiyor. Ne yapacağım arkadaş bana bir şey söylesin birisi. Benim gibi milyonlarca insan var. Nereye gitsem yaşlısın diyorlar çalıştırmıyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

Kendine Muhabir isimli YouTube kanalında yayınlanan sokak röportajında emekli bir vatandaşın ekonomik sıkıntılar yaşadığını anlattığı anlar dikkat çekti. Sosyal medya hesabında paylaşılan video gündem oldu.

"Nereye gitsem yaşlısın diyorlar çalıştırmıyorlar"

"Eşimi sevmesem intihar etmek istiyorum" diyen vatandaş röportajda şunları söyledi:

"Ben emekliyim, 4 bin 800 TL maaş alıyorum. 4 bin TL ev kirası veriyorum. Şu anda intihar etmeyi düşünüyorum ama eşimi sevmesem, Allah kahretsin intihar edeceğim. Bu mu adalet, bu mu dünya bu mu hakikat, bu mu gerçek. Bu mu din, bu mu İslamiyet.  Elektrik, su aldı başını gitti. Karımın karşısında 'itim' diyemiyorum. Haklı kadın. Bana 4 bin 800 TL maaş veriyorlar, 4 bin TL kira alıyorlar. Çıkmasan 50 tane avukat üstümde. Telefonu açayım sana yine 4-5 tane avukat var. Benim ne yapmam lazım. Ben TIR şoförüyüm. Yaşım doldu diye ehliyetimi aldılar. Çalışamıyorum. Oraya gidiyorum yaşlısın, buraya gidiyorum yaşlısın. Ne yapayım; soygun bilmem, hırsızlık bilmem, başka bir şey bilmem. Hiç bir ticaret yapamıyorum. Ne yapacağım teneke toplayacağım kimse izin vermiyor. Ne yapacağım arkadaş bana bir şey söylesin birisi. Benim gibi milyonlarca insan var. Nereye gitsem yaşlısın diyorlar çalıştırmıyorlar. Ne yapacağımı bilemiyorum."