Gündem

Elon Musk, Twitter paylaşımlarından dolayı işyerinde “haksız muameleye” uğrayanların mahkeme masraflarını karşılayacağını açıkladı: Limit yok

06 Ağustos 2023 14:05

ABD'li milyarder girişimci Elon Musk, adını X olarak değiştirdiği sosyal medya platformu Twitter’daki gönderileri ve beğenileri nedeniyle işverenleri tarafından işyerlerinde “haksız muameleye” uğrayan kişilerin mahkeme masraflarını karşılayacağını taahhüt etti.

Ekimde Twitter'ı satın alıp geçen ay adını X'e çeviren ABD'li yüksek teknoloji devi Elon Musk, “Bu platformda bir şey paylaştığınız veya beğendiğiniz için işvereniniz tarafından haksız muamele gördüyseniz, yasal faturanızı finanse edeceğiz" dedi.

Faturaları finanse etmenin “sınırsız” olacağını belirten Musk, insanları bu tür durumlarda platformu bilgilendirmeye çağırdı.

Musk, 2006'da kurulan ve merkezi San Francisco/Kaliforniya'da bulunan ABD'li sosyal medya şirketi Twitter'ın 44 milyar dolarlık satın alımını Ekim 2022'de tamamladı. Twitter Corporation'ın 2006 yılında Musk tarafından kurulan X Corp. ile birleşmesi sonucunda ayrı bir şirket olarak varlığı sona erdi. Temmuz ayı sonlarında Twitter'ın logosu mavi kuştan siyah beyaz X logosuna değiştirildi. Musk, yeni logonun "hepimizdeki bizi benzersiz kılan kusurları" simgelediğini belirtti.