Dünya

"Elon Musk, tweetleri Joe Biden'dan az görüntülenince algoritmanın yeniden düzenlenmesini istedi"

16 Şubat 2023 09:12

Twitter CEO’su Elon Musk’ın şirketteki 80 mühendisten oluşan bir ekip ile platformun algoritmasını yeniden düzenleyerek kendi tweetlerinin daha çok görünür olmasını sağladığı iddia edildi.

Teknoloji haberlerim sitesi Platformer’ın aktardığına göre, pazar günü ABD’de düzenlenen Super Bowl turnuvası sırasında ABD Başkanı Joe Biden’ın attığı bir tweetin, Elon Musk’ın attığından üç kat daha fazla kullanıcıya ulaşması üzerine Twitter’ın yeni sahibi algoritmada düzenlemeye gidilmesini istedi. 

37 milyon Twitter takipçisi olan ABD Başkanı Joe Biden’ın attığı bir tweet 29 milyon görüntülenme alırken 128 milyon takipçisi olan Musk’ın tweet 9.1 milyon görüntülenme aldı. 

Twitter çalışanı ve Musk’ın kuzeni olan James Musk’ın şirketin haberleştiği Slack uygulamasına yazarak kod yazabilen tüm çalışanlardan “bu sorunun çözülmesi için çalışmasını” istedi. James Musk, durumun “acil” olduğunu söyledi. 

Twitter mühendisleri Musk’ın tweetlerinin daha görünür olmasını sağlayacak yeni bir algoritma düzenledi. 

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, 2022 yılında 44 milyar dolara Twitter’ı satın almıştı. Musk, platformun başına geçtiğinden bu yana bir dizi değişiklik yapmıştı.