Dünya

Elon Musk, Başbakan Modi ile görüşmek üzere Hindistan'a gidecek: Gündemde yatırım planları var

Musk'ın yakında Hindistan'daki büyük yatırım planlarını açıklaması bekleniyor

11 Nisan 2024 08:34

T24 Dış Haberler

Tesla, SpaceX ve sosyal medya platformu X'in sahibi Elon Musk, Hindistan Başbakanı Narendre Modi ile görüşmek üzere Hindistan'ı ziyaret edeceğini duyurdu. 

Musk'ın yakında Hindistan'daki büyük yatırım planlarını açıklaması bekleniyor. 

X hesabından Hindistan'a gideceğini duyuran Musk, "Hindistan'da Başbakan Narendra Modi ile görüşmek için sabırsızlanıyorum!" dedi. 

Hindistan, 500 milyon dolar yatırım yapmayı ve üç yıl içinde yerel üretime başlamayı taahhüt eden küresel otomobil üreticileri için elektrikli araçlara (EV) uygulanan ithalat vergilerini düşürdü. 2021 yılında Tesla'nın patronu, Hindistan'ın yüksek ithalat vergilerinin firmanın dünyanın en hızlı büyüyen büyük ekonomisinde otomobillerini piyasaya sürmesini engellediğini söylemişti. 

Üst düzey bir Hint hükümet yetkilisi BBC'ye yaptığı açıklamada toplantının Nisan ayının son haftası için planlandığını ve Başbakan Modi'nin Yeni Delhi'deki resmi konutunda gerçekleşeceğini söyledi. BBC, Tesla'nın Hindistan'da üretime başlama planlarının görüşmelerde gündeme geleceğini aktardı. 

Musk'ın ziyareti tam da ülkenin 19 Nisan'da altı hafta sürecek seçim maratonunda oy kullanmaya başlayacağı bir döneme denk gelecek. 

Modi'nin Hindu milliyetçisi Bharatiya Janata Partisi'nin (BJP) iktidarda üçüncü bir dönem kazanması bekleniyor.

Seçim sırasında yapılacak bir Tesla yatırımı duyurusunun, Hindistan'da üretim operasyonları kurmak ve istihdam yaratmak için yabancı şirketlere başvuran Modi'nin oy oranını etkileyeceği tahmin ediliyor.