Ekonomi

Ekonomistlerden faiz değerlendirmesi | Özgür Demirtaş: Faiz enflasyonun sebebiyse hodri meydan, indirin faizleri 10 puan

06 Mayıs 2021 14:04

Ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu'nun politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 19'da sabit tutmasını yorumladı. Ekonomistlerin sosyal medyadaki değerlendirmeleri şöyle:

Prof. Dr. Özgür Demirtaş: "Faiz enflasyonun sebebidir' gibi ciddiyetsiz, vasat bir görüşe karşı: Eğer bu görüşünüze güveniyorsanız HODRİ MEYDAN indirin faizleri 10 puan demiştim. Ağbal görevden alınalı 2 ay oldu. Ama çıt yok. Demek ki kendi dediklerine kendileri de inanmıyor! İnanıyorsanız HODRİ MEYDAN."

Merkez Bankası eski Başekonomisti Hakan Kara: "Oyunu gol atmak değil gol yememek üzerine kuruyorsanız en iyi ihtimalle berabere kalabilirsiniz."

Eski TCMB Başkan Yardımcısı Fatih Özatay: "PPK: '% 5 hedefine ulaşıncaya kadar politika faizi ... enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulmaya devam edilecektir' %5'e ulaşınca eksi reel faiz mi olacak? Enflasyonun üzerinde faiz? Ne kadar üzerinde? 0.1? 2? Hangi enflasyonun üzerinde? Cari? TCMB tahmini? Piyasa beklentisi?"

Finansal Piyasalar Yöneticisi İris Cibre: "Pas geçti! Bu saatten sonra artık arttırma ihtimali de politik olarak olmayacak gibi görünüyor. Hakkımızda hayırlısı".

Prof. Dr. Emre Alkin: "TCMB beklediğimiz gibi karar verdi. Ancak, enflasyon yükselmeye devam ettikçe pas geçmek bir çare olmayacak."

Ekonomist Uğur Gürses: "Duruşunun "sıkı" olmadığını biliyor, o yüzden 'sıkı duruşun korunması' metinden çıkarılmaya devam..."

Garanti Yatırım Direktörü Tufan Cömert: "TCMB metninde artık “sıkı” sözcüğü hiç yer almıyor."

TIKLAYIN:Merkez Bankası faiz kararını açıkladı