Ekonomi

Ekonomist Şatıroğlu'ndan Bakan Nebati'ye: Gerekirse gemileri karadan yürütecekti; hadi bakalım nerede tek haneli enflasyon?

09 Nisan 2023 12:49

Ekonomist Tunç Şatıroğlu, yaptığı Twitter paylaşımında Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin geçen yılın nisan ayında söylediği bir sözü hatırlatarak "Gerekirse gemileri karadan yürütecekti; Hadi bakalım nerede tek haneli enflasyon?" diye sordu.

Bakan Nebati, 24 Nisan 2022'de İTO İş Dünyası Buluşması toplantısında yaptığı konuşmada, "Enflasyon küresel bir problem olarak ortaya çıktı. Tüm dünyada enflasyon en büyük sorun. Bunu daha çok konuşacağız. Kronik kötümserler felaket tellallığı yapsınlar. Gerekirse gemileri karadan yürütür yine de hedeflerimize ulaşmasını biliriz. Birlikte atacağımız kararlı adımlarla aşılmaz dedikleri sorunları aşacağız” demişti.

"Hezimet"

Şatıroğlu, Nebati'nin ifadesini kullanarak "Gerekirse gemileri karadan yürütecekti. Seçime tek haneli enflasyonla girecekti. 'Kronik kötümserler felaket tellallığı yapsınlar' demişti. Hadi bakalım nerede tek haneli enflasyon? Gemiler karaya oturmuş. Hezimet" diye belirtti.

Şatıroğlu, bir başka tweetinde Eylül 2021'de başlayan faiz indirimlerinden önce enflasyonun yüzde 19,58 olduğunu hatırlatarak "2021 Eylül ayında faiz sebep enflasyon sonuç iddiasıyla birlikte faiz indirimlerine başlanıyor. Faiz indirimleri sebep enflasyon sonuç oluyor.

Bakan Nebati, seçimlere tek haneli enflasyon ile girileceğini belirtiyordu

Ülkemizin aşırı yüksek enflasyona ihtiyacı olmadığı gibi böyle bir aşırı yüksek enflasyon hedefi de hiç olmamıştır." ifadelerini kullandı.

TÜİK, mart ayında tüketici enflasyonun yüzde 50,5 olarak açıklamıştı.

Bakan Nebati, geçen yıl yaptığı birçok açıklamada seçimlere tek haneli enflasyon ile girileceğini söylemişti. 

TIKLAYIN: Bakan Nebati: Gerekirse gemileri karadan yürütürüz

TIKLAYIN: Bakan Nebati'nin geçen yıl paylaştığı tweet, yeniden gündem oldu: "2023 Haziran seçimlerine tek haneli enflasyonla gireceğiz"