Dünya

Ebeveynlik tavsiyeleri ile fenomen olan YouTuber, çocuk istismarı suçlamalarını kabul etti

19 Aralık 2023 14:57

T24 Dış Haberler

Ebeveynlik tavsiyeleri üzerine popüler bir YouTube kanalını yöneten Utah'lı kadın, çocuk istismarı suçunu kabul etti. 41 yaşındaki Ruby Franke, oğlunun Utah'taki evlerinden kaçmasının ardından çocuklarını aç bırakmak ve taciz etmek suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı. Franke, "ailem ve çocuklarım için en derin pişmanlığımı ve üzüntümü sunuyorum" sözleriyle suçunu kabul ettiğini söyledi.

Bir zamanlar bir ebeveynlik sayfasında iki milyondan fazla aboneye sahip olan eski YouTube yıldızının, 20 Şubat 2024'te cezalandırılması planlanıyor. Yetersiz beslenen oğlunun yiyecek ve su istemek için Utah'taki evlerinden kaçmasının ardından, Ağustos ayında eski iş ortağı Jodi Hildebrandt'ın evinde bulunduğu bildirildi.

54 yaşındaki Hildebrandt da tutuklandı ve çocuk istismarıyla suçlandı. Franke, danışman ve yaşam koçu Hildebrandt'ın "ConneXions Classroom" adlı sitesinde yayınladığı YouTube videolarında yer almıştı. ABD medyasıyla paylaşılan bir açıklamada Franke'nin avukatı, Franke'yi "yanlış yola" sürüklediğini iddia ederek Hildebrandt'ı da suçladı.

Avukat, "Hildebrandt, uzun bir süre boyunca Ruby Franke'yi geniş ailesinden, büyük çocuklarından ve kocası Kevin Franke'den sistematik olarak izole etti. Bu uzun süreli tecrit, Bayan Franke'nin çarpık bir ahlak anlayışına maruz kalmasına neden oldu" dedi. 

Mahkeme kayıtlarına göre Franke'nin 12 yaşındaki oğlu, Hildebrandt'ın ağustos ayında evden kaçmadan önce kendisinin el ve ayak bileklerine ip taktığını söyledi. Yetkililer, çocuğun "iple bağlanmaktan kaynaklanan derin yaralar ve yetersiz beslenme nedeniyle" hastaneye kaldırılması gerektiğini söyledi. Franke'nin kızı olan ikinci çocuğun da yetersiz beslendiği tespit edildi ve yetkililerin müdahalesi üzerine hastaneye kaldırıldı. Dört çocuğu devlet gözetimine verildi.

Franke, 2015 yılında altı çocuğunun ebeveynliğini tartışan "8 Passengers" adlı kanalıyla YouTube'da ünlü oldu. Kanal bu yılın başlarında devre dışı bırakıldı. Şöhreti arttıkça Franke, katı ebeveynlik önlemleri nedeniyle tepkiyle karşılaştı. Yemek vermemeyi bir disiplin tedbiri olarak nitelendiren kadın, oğlunun da bir tür ceza olarak aylarca armut üzerinde uyuduğunu iddia etti.