Dünya

DUP lideri Jeffrey Donaldson tecavüz suçlamalarının ardından istifa etti

30 Mart 2024 12:42

T24 Dış Haberler

Kuzey İrlanda Milletvekili Jeffrey Donaldson kendisine yöneltilen tecavüz ve çeşitli cinsel istismar suçlamalarının ardından Demokratik Birlik Partisi (DUP) liderliğinden istifa etti.

Jeffrey suçlamaları reddederken, önümüzdeki ay mahkemeye çıkacağı açıklandı. 

DUP yaptığı açıklamada şunları söyledi:"Parti başkanımız, Milletvekili Jeffrey Donaldson'dan, tarihi nitelikteki iddialarla suçlandığını doğrulayan ve Demokratik Birlikçi Parti liderliğinden derhal geçerli olmak üzere istifa ettiğini belirten bir mektup aldık"

Parti yetkilileri, oy birliğiyle Gavin Robinson'un geçici parti lideri olarak atandığını duyurdu. Partinin geçici lideri Robinson, bunun "yıkıcı bir açıklama" olduğunu söylerken, "Bu sadece kişisel olarak kendim veya partideki meslektaşlarım için değil, aynı zamanda Kuzey İrlanda'daki topluluk için de büyük bir şoka neden oldu. Biz adalete inanan bir parti ve bireyleriz, ceza adaleti sistemimize güvenimiz var ve bu nedenle önümüzdeki süreçte hiçbirimizin önyargılı olmamasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Şu anda devam eden bir ceza soruşturması var" diye konuştu. 

Ne olmuştu?

İki kadının Jeffrey Donaldson tarafından tecavüze uğradığını iddia ederek polis karakoluna şikayette bulunmasının ardından soruşturma başlatılmıştı.

57 yaşındaki bir kadının da Donaldson ile birlikte cinsel suçlara "yardım ve yataklık etmekle" suçlandığı belirtildi. İkilinin, 24 Nisan'da Newry Sulh Ceza Mahkemesi huzuruna çıkacağı da doğrulandı.

Jeffrey'nin X dahil sosyal medya hesapları bir gecede silindi.