Gündem

Osman Kavala'nın cezaevindeki 1000. gününe dikkat çekmek için dünyanın dört bir yanında etkinlikler düzenleniyor

27 Temmuz 2020 10:51

Dünyanın dört bir yanında aktivistler, insan hakları savunucusu Osman Kavala’nın cezaevinde tutulduğu 1000. güne dikkat çekmek için birçok ülkede ve sosyal medyada kampanyalar yürütüyor. 

1000 gündür cezaevinde olan Osman Kavala’ya Özgürlük kampanyası kapsamında, uluslararası toplumun dikkatini davaya çekmek üzere bir dizi etkinlik düzenleniyor. Uluslararası Af Örgütü, kampanyayı destekliyor.

TIKLAYIN - Osman Kavala, tutukluluğunun 1000. gününde Silivri'den konuştu: Hukuksuzluğun yaygınlaşması Türkiye'nin geleceği açısından ümit kırıcı

TIKLAYIN - Osman Kavala yaklaşık 1000 gündür tutuklu: 'Tutukluluk süreci işkence halini aldı'

Osman Kavala’ya Özgürlük kampanyasının sözcüsü, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Osman Kavala, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin Kavala’nın serbest bırakılması gerektiği sonucuna varan kararına rağmen cezaevinde. AİHM, Kavala’nın yargılanmasının ve cezaevinde tutulmasının ardında, Kavala’yı ve sivil toplumu susturma niyetinin yattığını tespit etti. Kavala özgürlüğüne kavuşana ve bu dayanılmaz adaletsizlik son bulana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz.

Uluslararası Af Örgütü Kıdemli Türkiye Kampanyacısı Milena Buyum konu hakkında yaptığı açıklamada, “Tüm dünyada Osman Kavala’yla dayanışmak için sergilenen yaratıcılık bizi derinden etkiledi. Dünyanın dört bir yanında insanlar, karanlığa işaret eden bu sembolik günün gözden kaçırılmasına izin vermemeye kararlı” dedi. Buyum, sözlerini şöyle sonlandırdı:

İnsanlar, imza kampanyaları ve etkinliklerin yanı sıra animasyonlar ve operalar, sanat eserleri ve filmler üretti. Tüm bunlar bireysel dayanışma ifadeleri değil, Türkiye’nin muhalif seslere yönelik sonu gelmeyen baskılarına son vermesi ve Osman Kavala’nın serbest bırakılması için dünya çapında dile getirilen kolektif bir çağrıdır.”

Osman Kavala’nın cezaevindeki 1000. gününe dikkat çekmek üzere düzenlenen etkinliklerden bazıları şöyle:

  • 25 Temmuz saat 11:00’de Osman Kavala’nın avukatları Prof. Köksal Bayraktar, Deniz Tolga Aytöre ve İlkan Koyuncu ile Kavala’nın eşi Ayşe Buğra bir basın açıklaması gerçekleştirdi.
  • 50’den fazla ülkede Uluslararası Af Örgütü üyeleri etkinlikler düzenleyecek.
  • Çok sayıda insan hakları örgütü ve uluslararası kuruluşun temsilcileri, Osman Kavala’ya Özgürlük kampanyasının Youtube sayfasında ve sosyal medya hesaplarından mesajlar paylaşacak.
  • Osman Kavala ile Nasıl Tanıştım? – 18 Röportaj
  • Osman Kavala için 1000. Günde 1 Sözcük
  •