Dünya

Dünya Gıda Programı: Depremden etkilenen Suriye'nin kuzeyinde stoklar tükeniyor

Suriye'nin kuzey bölgelerinde arama kurtarma ekipleri, birçok noktaya ulaşmakta zorlanıyor

10 Şubat 2023 13:05

Dünya Gıda Programı (WFP), Türkiye’de meydana gelen Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden ağır etkilenen Suriye’nin kuzeyinde gıdaa stoklarının tükenmeye başladığını söyledi.

The Guardian’da yer alan habere göre, Türkiye’de 10 ili etkileyen deprem felaketinden en çok etkilenen ülke olan Suriye’ye yardımların ulaşmasında sıkıntılar yaşanıyor.

Dünya Gıda Programı Bölgesel Direktörü Corinne Fleischer, Suriye’de muhaliflerin kontrolündeki kuzeyde nüfusun yüzde 90’ının insani yardıma bağlı yaşadığını vurgulayarak “Buradaki insanlara ulaştık ancak stoklarımızı güncellememiz gerekiyor” dedi.

Fleischer, “Stoğumuz tükeniyor ve yenilerine erişmemiz gerekiyor. Bir Türkiye-Suriye sınır kapısı şu an açık ancak yeni kapıların açılması gerekiyor” dedi.

Suriye’de Şam yönetimi ve muhaliflerin kontrolünde bulunan ülkenin kuzeyinde depremden etkilenenlere yardım ulaştırılması için uluslararası çalışmalar da sürüyor.

Suriye'nin kuzey bölgelerinde arama kurtarma ekipleri, birçok noktaya ulaşmakta zorlanıyor. Suriye'de birçok kuzey şehrinin altyapısı, neredeyse 12 yıldır devam eden iç savaş nedeniyle çok zayıflamış durumdaydı. Bu durum, depremin etkisinin daha da yıkıcı olmasına sebep oldu.