Dünya

Dublin'de göçmen karşıtı eylem: "Ülkede yer kalmadı"

23 Ocak 2023 11:50

İrlanda’da bir grup göçmen karşıtı, “İrlandaDoldu” sloganıyla önce sosyal medyada başlattıkları hareketi sokaklara taşıdı.

The Guardian’da yer alan habere göre, daha önce ziyaretçilere açıklığıyla bilinen ve “yüz binlerce hoşgeldin” sloganının kullanıldığı İrlanda’da göçmen karşıtı hareket, “İrlanda Doldu” sloganıyla eylemler yapmaya başladı.

İrlanda’da sokaklara çıkan göçmen karşıtlarına Britanyalı göçmen karşıtı aşırı sağcı siyasetçi Nigel Farage da destek verdi. Farage, twitter’dan, “Çok az yorum yapan İngilizlerin aksine, İrlandalılar konuşuyor ve sokaklarda ‘genç, erkek sığınmacı’ sayısının fazlalığına ilişkin protesto düzenliyor” yazdı.

İrlanda’nın başkenti Dublin sokaklarına çıkan göçmen karşıtları, ülkede daha fazla insana yer olmadığını savundu. 

Dublin’de yaşanan barınma ve evsizlik krizinin üzerine Rusya’nın başlattığı savaştan kaçan Ukraynalılar ve sığınmacıların varlığı tartışmalara sebep oldu.

İrlanda’da bu yıl toplam 73 bin mülteci ve sığınmacı olduğu bilinirken bu sayı bir yıl önce 7 bin 500’dü. Oteller, acil durum sığınma evleri ve diğer belirlenen tesislerin şimdiden dolduğu belirtildi.