Politika

DP'li Aksoy'dan Yerlikaya'ya çağrı: Uyuşturucu tacirlerine yönelik yürütülen operasyonlar için ihbar hattı kurulmalı

04 Kasım 2023 20:00

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya, uyuşturucu tacirlerine yönelik yürütülen operasyonlar için ihbar hattı kurulması çağrısında bulundu.

İçişleri Bakanlığı'nın uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonları sürerken DP'li Aksoy'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi.

Aksoy, X hesabında bugün yaptığı paylaşımda, Bakan Yerlikaya'yı etiketleyerek, vatandaşların da ihbarda bulunabileceği bir hat kurulması gerektiğine dikkat çekti.

"İhbar hattı kurun, vatandaşlarımız ihbar etsin"

İlay Aksoy'un sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı açıklama şöyle:

"Sayın Ali Yerlikaya; bir nevi 'tedarik zinciri'ni takip etmek çok önemli, ancak vatandaşlarımız da bu sürece dahil edilmelidir. 23 Nisan, Atatürk tarafından çocuklarımıza armağan edilen ulusal bayramımız. Oysa bu kaçaklar en çok çocuklarımızın geleceğini tehlikeye atıyor. Önerim şudur ki '234' diye bir ihbar hattı kurun, vatandaşlarımız binalarında bulunan hücre evi gibi kiralanan evleri sizlere ihbar etsin. Bu sorun hep emniyet mensuplarımız sadece üstün gayretiyle çözülmez, halkın desteğiyle çözülür. Operasyonlarda bulunan ve başarılı sonuçlar alan tüm Emniyet Genel Müdürlüğü çalışanlarını gönülden tebrik ediyorum."