Dünya

Donald Trump, gelini Lara Trump'ı yanından ayırmıyor; Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'ye aday gösterdi

Trump'ın siyasette fazla deneyimi olmayan gelinini Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'ye aday göstermesi partisi içinde eleştirilere yol açıyor

17 Şubat 2024 11:21

ABD'de başkanlık yarışı giderek kızışırken Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olması beklenen eski Başkan Donald Trump, gelini Lara Trump'ı yanından ayırmıyor. Trump, gelinini Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'ye aday gösterdi. 

Trump'ın küçük oğlu Eric Trump'ın eşi olan Lara Trump, başkan adayı kayınpederinin mitinglerinde boy gösteriyor. 

Bazı kaynaklara göre Trump, Kuzey Carolina Üniversitesi'nden mezun olan 41 yaşındaki gelinini başlarda pek sevmemiş ve oğluna evlenmesi için Trump Organization'dan başka bir gelin adayı bile bulmuştu. Gelininin görüntüsüyle de sık sık dalga geçen Trump, şimdi kampanyası için yoğun şekilde çalışan Lara'yla eyalet eyalet geziyor.

Trump'ın Cumhuriyetçi Ulusal Kongre eş başkanlığına aday gösterdiği Lara Trump, mitinglerde Trump'ın Cumhuriyetçi Parti'deki rakibi Nikki Haley'i de sert sözlerle hedef alıyor.

Öte yandan Trump'ın siyasette fazla deneyimi olmayan gelinini Cumhuriyetçi Ulusal Kongre'ye aday göstermesi partisi içinde eleştirilere yol açıyor.