Gündem

Dolandırıcıların son kurbanı Mimarlık Vakfı Başkanı: 9 milyon TL'lik vurgun yapıldı

25 Ağustos 2022 10:08

Kendini polis olarak tanıtan telefon dolandırıcıların son kurbanı Mimarlık Vakfı Başkanı Bülend Ceylan oldu. 

Sabah'ta yer alan habere göre, telefonda kendisini Beşiktaş İlçe Emniyet Müdürü FETÖ Soruşturma Yetkilisi Murat Karakaya olarak tanıtan dolandırıcı, Ceylan'a parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi. İddiaya göre kendisini polis olduğunu inandırmak için Ceylan’a ait olan kişisel bilgilerini doğru söyleyerek, polis olduğunu gösterir birden fazla kimlik görüntüsü gönderdi. Doktora, hangi bankalarda kaç tane hesabı olduğunu söyleyen dolandırıcı, başka hesapları olup olmadığını sordu.

Dolandırıcı ardından tüm paralarının hesaplardan çekilmesi gerektiğini söyledi. Bankadaki hesaplarından FETÖ terör örgütünün hesabına para transferi yapılacağını, soruşturma aşamasında yardım etmemiz kapsamında  devlet güvencesinde olduğunu, hesaplarındaki tüm parayı çekmesini istedi. Ceylan, farklı günlerde çeşitli banka şubelerinden çektiği 267 bin 802, 102 bin ve 100 bin doları, başka ilçelerdeki otobüs duraklarında elden teslim etti. Ayrıca kendisine verilen bir banka hesabına da 30 bin dolar havale etti.

Son olarak Zekeriyaköy ve Ulus'taki evleri ile banka kasasındaki altınlarını satarak parayı kendilerine teslim etme talimatı alan Ceylan, günlerce emlakçılarla görüştü ancak evleri satamadı. Bu sırada gördüğü baskıyla Ceylan dolandırıldığını anladı. 500 bin dolar dolandırılan Ceylan'ın ihbarı üzerine başlatılan soruşturmada ilk olarak kamera görüntülerinden parayı elden teslim alan şüpheli tespit edildi. Aylarca süren teknik ve fiziki takip ile Ceylan'ın yanı sıra farklı illerden iki mağdurun daha aynı suç örgütünce dolandırıldığı belirlendi.