Gündem

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün "DEM" kısaltması "EGM" olarak değişti

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün kısaltması olan "DEM" yazısının bulunduğu logonun yerine, beyaz zemin üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kısaltması olan "EGM" yazılı logo asıldı

22 Şubat 2024 17:36

Diyarbakır'da 2009 yılında Bayındırlık Semti’nde inşa edilen Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün ana binasının kapısındaki logo değiştirildi.

Daha önce sarı zemin üzerine, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün kısaltması olan "DEM" yazısının bulunduğu logonun yerine, beyaz zemin üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü'nün kısaltması olan "EGM" yazılı logo asıldı.

Yeni logoda, eski logoda yer alan Diyarbakır surlarını temsil eden motifler de yer almadı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün logo değişiminin, logonun DEM Parti'ye olan benzerliği sebebiyle olduğu iddia edildi.

Amida Haber’e konuşan Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri konuya dair şu açıklamayı yaptı:

“Kaldırmasaydık farklı anlaşılırdı. Tescilimiz yoktu. Kurumsal ve tescili bir isim olsaydı farklı bir yol denerdik. Resmi bir alt yapısı yok. Biz farklı bir tartışmaya mahal vermemek için iyi niyetli bir adım attık. Karmaşa olmasın diye bu adım atıldı. Başka bir parti olsaydı benzer şekilde yine hareket edilirdi. Biz devletin resmi bir organıyız. Bu tür tartışmaların içinde yer almak istemeyiz. Kafa karışıklığı olmasın diye Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün uzun ve açık olan ismini kullandık.


Yeşil Sol Parti isim değişikliğine giderek, "Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi" (HEDEP) isminde karar kılmış, Yüksek Seçim Kurumu (YSK), ismin kapatılan "Halkın Demokrasi Partisi'ne (HADEP) benzerliği sebebiyle kabul etmemişti. Bunun üzerinde Yeşil Sol Parti, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nde (DEM Parti) karar kıldı.