Gündem

Diyarbakır'da sorumsuz yıkım; ağır hasarlı bina, sağlam binanın üzerine devrildi

7 katlı sağlam apartmanın kolonları çöktü

16 Şubat 2024 11:09

Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi’nde 4 gün önce yıkımı yapılan ağır hasarlı bina, önlem alınmadığı için bitişikteki 7 katlı sağlam binanın üzerine devrildi. 7 aile evsiz kaldı, yetkililer zararın karşılanacağını açıkladı.

Maraş merkezli 6 Şubat depreminde Diyarbakır’ın Bağlar İlçesi Hatboyu Cadesi’ndeki Fidan Apartmanı ağır hasar gördü. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü, binanın yıkımına karar verdi.

Yıkım şirketi 4 gün ekiplerini göndererek, binanın yıkımına başladı. Ancak yıkım sırasında hiçbir önlem alınmadığı için, Fidan Apartmanı, bitişiğindeki hasarsız İpek Sevim Apartmanı’nın ile iki katlı binanın üzerine devrildi.

"Kolonlar çöktü, bina hasarsız"

Amida Haber'in haberine göre; kepçe darbeleri ile devrilen Fidan Apartmanı, bitişiğindeki 7 katlı İpek Sevim Apartmanı’nın kolonları çöktü.

6 Şubat depreminden sonra yapılan kontrollerde “hasarsız” olduğu tespit edilen İpek Sevim Apartmanı sakinleri, şimdi kara kara ne yapacaklarını düşünüyor. Kolonlardaki hasardan dolayı evlerine giremeyen bina sakinleri, kontrol için çağırdıkları yetkililerden de destek alamadı.