Gündem

Diyarbakır'da oto yıkama 5, halı yıkama 3 gün yasak

08 Ağustos 2023 13:26

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi'nce (DİSKİ) mevsim normallerinin üzerinde seyreden ve 45 dereceği aşan hava sıcaklığı nedeniyle bugünden itibaren geçerli olmak üzere su kullanımına yönelik oto yıkamaya beş gün, halı yıkamaya ise üç gün yasak getirildi.

Yasaklar, 2560 sayılı İSKİ Kanunu'nun 2. maddesine dayandırıldı. İçme suyu kesintilerinin önüne geçmek için 1-31 Ağustos tarihleri arasında iş yeri önü, kaldırım yıkama ve çevre sulamaları hortum ile yapılamayacak. 8-12 Ağustos'ta (5 gün) 151 akaryakıt istasyonunun oto yıkama bölümünde, 36 halı yıkama fabrikasında, 8-10 Ağustos'ta (3 gün) 283 oto yıkama firmasında araç ve halı yıkaması yasaklandı. Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerin zabıta ekipleri de tespitler neticesinde kurallara uymayanlar hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'nun 32. maddesi uyarınca bin 295 TL idari para cezası uygulanacak.

​DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, suyun tasarruflu kullanılmasının önemine dikkati çekerek, "Diyarbakır'ımızda su tüketiminin arttığı bugünlerde vatandaşlarımızın temel ihtiyacı olan suyumuz; Dicle Barajı'ndan temin edilerek musluklardan içilebilir kalitede olarak ulaştırılmaktadır. Vatandaşlarımızın insani tüketim amaçlı kullandığı sularda yaşanabilecek kesintilerin önüne geçmek amacıyla tedbirler alıyoruz" dedi. (DHA)

TIKLAYIN | Diyarbakır'da kayyım yönetimi, 1 hafta süreyle araç yıkamayı yasakladı