Gündem

Diyarbakır Barosu'ndan hasar danışmanlık şirketleri hakkında suç duyurusu

02 Mart 2023 17:59

Diyarbakır Barosu, depremzedeleri arayarak ücretsiz avukatlık hizmeti vereceğini vadeden hasar danışmanlık şirketi hakkında suç duyurusunda bulundu. Baro Başkanı Nahit Eren, “Dikkatli olun” dedi.

Maraş merkezli depremlerin yıkıma neden olduğu illerde aracılar üzerinden depremzedelerin telefon bilgilerine ulaşan hasar danışmanlık şirketleri, dava sürecini ücretsiz bir şekilde yürütme sözü vererek vekalet istemeye başladı.

Amida'dan Gönül Morkoç'un haberine göre Diyarbakır Barosu, Adıyaman ve Malatya’dan kendilerine yapılan iki başvuruyu değerlendirdi. Baroya ulaşan depremzedeler, kendilerini hasar danışmanlık şirketi olarak tanıtan kişiler tarafından arandıklarını, depremde ağır ve orta hasar gören yapıları ile ilgili dava açabileceklerini ve bu süreci ücretsiz yürüteceklerini belirtti. Bunun üzerine baro, söz konusu adres ve telefon numarası ile ilgili inceleme başlattı. Mağdurları arayan kişilerin verdiği adrese, Diyarbakır Barosu Avukat Hakları Merkezi’nden bir grup avukat giderek, tutanak tuttu.

Tutanağın ardından, baro, suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunda söz konusu kişi ve kurumların, “1136 sayısı Avukatlık Kanununa” muhalefet nedeniyle soruşturularak, dava açılması talep edildi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Nahit Eren, bu tür şirket ve şahıslara karşı dikkatli olunması istedi. Eren, “Özellikle böyle dönemlerde mağdurların dikkatli olması gerekir. Çünkü sonrasında ciddi mağduriyetler doğabiliyor. Yasal olarak bu şirket ve şahısların yaptığı suçtur. Mağdurlara önerimiz tanıdıkları, bildikleri avukatlar üzerinden bu süreci yürütmeleridir” dedi.