Gündem

Diyanet kriz dinlemiyor: 60 milyon TL'lik kitap anlaşması!

Diyanet, okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların gittiği Kur'an kurslarında kullanılacak kitaplar için 27 Mart’ta rekor harcamaya imza attı

04 Nisan 2024 08:19

Diyanet'in yüksek maliyetli harcamalarına yenisi eklendi. "Askerlere Temel Dini Bilgiler" adlı kitabın basımı için 948 bin TL, 4-6 yaş arası çocuklara yönelik Kuran Kursları'nda kullanılacak kitapların basımı için ise 55,9 milyon TL değerinde anlaşma imzalandı.

Rekor harcama

Hemen her yıl on milyonlarca liralık kitap bastıran Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de 4-6 Yaş Kuran Kursları’nda okutulacak kitaplar için harekete geçti. BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet, okul öncesi ve ilkokul çağındaki çocukların gittiği Kur'an kurslarında kullanılacak kitaplar için 27 Mart’ta rekor harcamaya imza attı.

Diyanet, okul öncesi eğitim çağındaki çocukların gittiği kurslarda okutulacak kitapların basımı için 14 Mart’ta ihale düzenledi. İhale kapsamında, ‘Elifba Kur’an Öğreniyorum’ isimli kitaptan 250 bin adet, Etkinliklerle Dinimi Öğreniyorum isimli kitaptan 200 bin adet, 4-6 Yaş Grubu Etkinliklerle Elif-Ba isimli kitaptan ise 35 bin adet bastırılacağı bildirildi.

Kitapların basımı için bir matbaacılık şirketiyle 27 Mart’ta 55 milyon 930 bin TL’lik anlaşma yapıldı.

Başkanlık, “Askerlerin dini bilgilerini pekiştirmesi” amacıyla “Bir Müslüman’ın bilmesi gereken temel esaslar dikkate alınarak” hazırlanan, “Askerlere Temel Dini Bilgiler” kitabından da 40 bin adet bastırdı. Kitabın basımı için 29 Şubat’ta düzenlenen ihale kapsamında 28 Mart’ta, bir başka şirket ile 948 bin TL’ye el sıkışıldı.