Gündem

Diyanet'in takviminde "sağlıklı ve dengeli beslenme" tavsiyesi: Can boğazdan gelir

07 Ağustos 2023 09:55

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın her sene çıkardığı takvimin 3 Ağustos tarihindeki sayfasında, “Can boğazdan gelir” öğüdü yer aldı. Söz konusu yazıda, sağlıklı ve dengeli beslenme önerildi. 

Diyanet’in 2023 takviminin 3 Ağustos'ta yer alan, “Can Boğazdan Gelir” başlıklı yazıda yurttaşlara, “sağlıklı ve dengeli beslenilmesi” tavsiyesi verildi. Yazıda, özetle şunlar kaydedildi:

“Sağlığımız için gerekli besinleri vaktinde ve yeterince almamız hayati önem taşımaktadır. Bu atasözünü de bu meseleyi önemsiz gören insanları uyarmak için kullanırız. Sağlıklı ve dengeli beslenmenin ölçüsü, vücudun gereksinim duyduğu gıdaları yemektir. Elbette yemek yerken vücut buna gereksinim duyuyor diyerek tıka basa yemek de doğru değildir. Her ne kadar can boğazdan gelse de aynı canın boğazdan çıktığını da unutmamak gerekir. Sofralarımız zengin, gönüllerimiz engin olsun.”

Takvimlere harcanan para 

BirGün gazetesinden Mustafa Bildircin'in haberine göre, Diyanet’in ülkenin mevcut koşullarını yok sayan tavsiyeler içeren takvimleri hemen her yıl milyonlarca TL para yutuyor. Başkanlığın 2018 ve 2024'ü de kapsayan 7 yıllık dönemde bastırdığı takvimlerin toplam maliyeti, 136 milyon 972 bin TL ile ifade ediliyor.

Yardıma muhtaçlar ülkesi 

Diyanet'in gıda tavsiyesi verdiği vatandaşların gıda yardımlarından faydalandığı istatistikler ise şöyle: