Gündem

NATO Zirvesi öncesi telefon trafiği: Fidan, ABD ve Kanadalı mevkidaşlarıyla görüştü

08 Temmuz 2023 21:33

Gelecek hafta Vilnius'ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi'ne günler kala Türkiye İsveç'in ittifaka üyeliğine yeşil ışık yakmkazken, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li ve Kanadalı mevkidaşlarıyla iki ayrı telefon görüşmesi gerçekleştirdi

Bakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile telefon görüşmesinde dünya gündemini ele aldı. Görüşmelerinde, NATO'nun genişlemesi, Vilnius’ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi, Suriye’ye yönelik Birleşmiş Milletler (BM) sınır ötesi yardım mekanizmasının süresinin uzatılması ve Ukrayna’daki son gelişmeleri ele aldı.

Fidan ve Blinken, NATO'nun genişlemesi, Vilnius’ta yapılacak NATO Liderler Zirvesi, Suriye’ye yönelik BM sınır ötesi yardım mekanizmasının süresinin uzatılması ve Ukrayna’daki son gelişmeleri görüştü.

Fidan'a, Kanadalı mevkidaşından tebrik

Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre görüşmede Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly, Fidan'ı yeni görevi dolayısıyla tebrik etti. Görüşmede NATO'nun genişlemesi ve ikili ilişkiler ele alındı.

Perşembe günü Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasında yapılan Daimi Ortak Mekanizma Toplantısı'nda İsveç'in NATO üyeliğine dair bir karar çıkmazken, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, gelecek hafta Stokholm için önemli bir karar alınabileceğini belirtmişti.

Pazartesi günü Stoltenberg, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve İsveç Başbakanı Ulf Kristersson Vilnius'ta görüşecek.