Gündem

Türkiye-Yunanistan yumuşamasında temaslar sürüyor: Bakan yardımcıları bir araya geldi, Miçotakis’in planlanan Türkiye ziyareti ele alındı

11 Mart 2024 19:42

Dışişleri Bakanlığı, Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile Yunan mevkidaşı Alexandra Papadopoulou'nun "Siyasi Diyalog" toplantısı yaptığını bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, bölgesel ve uluslararası gelişmelerin yanı sıra Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in Türkiye'ye yapacağı ziyaret de ele alındı. 

Dışişleri bakanlığında yapılan açıklamada Bakan Yardımcısı Büyükelçi Burak Akçapar ile Yunan mevkidaşı Alexandra Papadopoulou'nun görüştüğü aktarıldı. Görüşmede, Aralık ayında Atina’da imzalanan Atina Bildirgesi doğrultusunda iki ülke arasındaki olumlu atmosferin ve Başbakan Miçotakis’in Türkiye'ye yapmayı planladığı ziyaretin detayları üzerinde duruldu. 

Bakanlık'tan yapılan açıklama şöyle: 

"Bakan Yardımcımız Büyükelçi Burak Akçapar ve Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexandra Papadopoulou, 11 Mart 2024 tarihinde Ankara’da düzenli Siyasi Diyalog toplantısını gerçekleştirmiştir.

Görüşmelerde, ikili ilişkilerin çeşitli veçhelerinin yanısıra bölgesel ve uluslararası konular da ele alınmıştır. Her iki taraf da, iki ülke liderleri tarafından geçtiğimiz Aralık ayında Atina’da imzalanan Atina Bildirgesi doğrultusunda mevcut olumlu atmosferi ikili ve uluslararası iş birliği alanlarında geliştirmek konusunda ortak taahhütlerini yinelemişlerdir. Başbakan Miçotakis’in ülkemize yapması öngörülen ziyaretin hazırlıklarını ele almışlar ve ikili ilişkilerin tüm veçhelerini içerecek şekilde mevcut diyalog kanallarında şimdiye kadar kaydedilen gelişmeleri değerlendirmişlerdir."