Dünya

Dinozorların memeli yediklerine dair nadir bir kanıt bulundu

"Bu, dinozorların umduğunu değil bulduğunu yediğine işaret ediyor"

27 Aralık 2022 08:15

T24 Dış Haberler

120 milyon yıl önce Kretase Dönemi'nde önce bir dinozor, son yemeği olarak fare büyüklüğünde bir memeli yedi. Bugün, o memeli hala o dinozorun bağırsaklarında görülebiliyor. 

ABD merkezli haber kanalı CNN'in aktardığına göre bir araştırmacı, fosilleşmiş Microraptor'un içinde korunmuş memeli kalıntıları gördü.

Montreal'deki McGill Üniversitesi'nin Redpath Müzesi'nden biyoloji profesörü Hans Larsson, "En başta inanamadım. Microraptor'ın iskeletinin içinde yaklaşık 1 santimetre uzunluğunda mükemmel şekilde korunmuş bir memeli vardı. Larsson, fosili Çin'de müze ziyaretleri yaptığı sırada gördüğünü belirtti.

Larsson, "Bu tür bilgiler, bu nesli tükenmiş hayvanların beslenme alışkanlıklarına dair elimizdeki tek kanıtlar. Çok nadirler" dedi.

Journal of Vertebrate Paleontology'de 20 Aralık'ta yayımlanan araştırma, kayıtlara geçen son öğünü fosilinde korunmuş 21. dinozor oldu. 

Larsson, "Karınlarında balık, kuş ve kertenkele kalıntılarıyla bulunmuş Microraptorlar görmüştük. Yeni bulgu; diyetlerinde küçük bir memeli de olduğunu gösteriyor. Bu da dinozorların umduğunu değil bulduğunu yediğine işaret ediyor" ifadelerini kullandı.