Dünya

Dilendirilen fil, sahibini ezerek öldürdü

09 Şubat 2024 07:51

T24 Dış Haberler

Tayland'da dilendirilen fil, sahibini ayakları altına alarak ezdi. Filin, yavrusunun kendisinden alındığını hissettiği için saldırdığı öne sürüldü.

Yiyecek ve para karşılığında sokaklarda gezdirilen filin, para verildikten sonra küçük bir zil sesinin ardından tedirgin hale geldiği, 48 yaşındaki sahibi Janthira'ya şiddetle saldırdığı aktarıldı. 

Filin ayakları altına aldığı kadını kurtarmaya çalışan iki adam, Janthira'nın fili bir ara sokakta gezdirdiğini, kocasının ise birkaç adım ötede filin yavrusuyla birlikte yol kenarında eşya sattığını söyledi. Filin yavrusunu görememesi nedeniyle tetiklenmiş olabileceği öne sürüldü.

Mahaphot Kurtarma ve Afet Yardım Derneği başkanı Kamrai Mokkasak, Jathira'nın filin göğsüne basması ve ciğerlerinin çökmesine neden olması sonucu öldüğünü söyledi. Jathira ve iki fil, yaklaşık 500 kilometre uzaklıktaki Surin eyaletine gönderildi.

Eyalet hayvancılık memuru Jatesada Ong-Art, filleri para dilenmek için kullanmanın Tayland'daki birçok yasayı ihlal ettiğini söyledi.