Gündem

Diken yazarı Gültekin'den muhalefete "Mahmut Ustaosmanoğlu" tepkisi: Bu ikiyüzlü siyaset anlayışıyla nereye kadar devam edeceksiniz?

"Bu siyasetçilerin neredeyse hepsi bize tam da bu tarikatın yapmaya çalıştıklarının tam tersi bir hayat vaat ediyor"

26 Haziran 2022 14:08

Diken gazetesi yazarı Levent Gültekin, İstanbul'da böbrek rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 93 yaşında yaşamını yitiren İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun 24 Haziran'da düzenlenen cenazesine katılan muhalefet partisinin temsilcilerine tepki gösterdi. Gültekin, "Bu ikiyüzlü siyaset anlayışıyla nereye kadar devam edeceksiniz?" diye sordu. 

Gültekin yazısında, "Bu tarikatın lideri Mahmut Ustaosmanoğlu geçtiğimiz günlerde vefat edince kimi siyasetçilerden taziye mesajları geldi. Kimileri de cenaze törenine katılıp bağlılıklarını bildirdi. Üstelik bu siyasetçilerin neredeyse hepsi bize tam da bu tarikatın yapmaya çalıştıklarının tam tersi bir hayat vaat ediyor. Bu siyasetçiler konuşmalarında sıklıkla laiklik vurgusu yapıyor. Çocuklarımızın okumasının ne kadar kıymetli olduğunu anlatıyorlar. Kadının toplumsal hayattaki yerine vurgu yapıp duruyorlar. Bize, ülkemizi medeni dünyanın bir parçası yapacakları vaadinde bulunuyorlar. Konuşmalarında bilimi, sanatı, felsefeyi yüceltiyorlar. Evrensel insan haklarından bahsediyorlar. Ama gelin görün ki vaat ettiklerinin tam tersini yapan, hatta siyasetçilerin vaat ettiği o hayatı, o hayatın ışığını söndürmeyi kendine amaç edinmiş biri öldüğünde ona üzülmekten de geri kalmıyorlar. Sevgili Deva, Gelecek, Saadet, İYİ Parti, cenazeye katılan CHP’li ve diğer bütün siyasetçilere sesleniyorum: Bu ikiyüzlü siyaset anlayışıyla nereye kadar devam edeceksiniz?" düşüncesini dile getirdi. 

Gültekin şu ifadeleri kullandı:

"Bir taraftan “Laiklik bu ülke için çok önemli” derken diğer taraftan laikliği yok etmeyi birinci amaç haline getirmiş birinin ölümüne üzülmekten geri durmuyorsunuz. Bir taraftan bize, ülkemizi medeni dünyanın bir parçası yapma vaadinde bulunuyor, diğer taraftan bu yaşam biçimine düşman birine iltifat etmekten çekinmiyorsunuz. Bir taraftan gençlere, kadınlara, özgür bir yaşam vaat ederken, diğer taraftan kadını toplumsal hayatın dışına atmaya, kocasının kölesi yapmaya çalışan bu tarikatlara saygı duymaktan vazgeçmiyorsunuz. Kimse size bu insanların aleyhine konuşun, bir şekilde bu tarikatların girdabına yakalanmış insanları incitici sözler edin demiyor.

İyi olan her şeye düşman, zihninde ilmin, bilimin zerresi bulunmayan bu tür tarikat liderlerini ‘ülkemizin önemli bir alimi‘ diyerek yüceltmenin, iltifat etmenin ne anlama geldiğini gerçekten bilmiyor musunuz?

Sizin yücelttiğiniz bu insanların, bu ülkenin, toplumun, yaşamın, huzurumuzun düşmanı olduğunu topluma nasıl anlatacağız?

Bunların din anlayışının sakat olduğunu, bunlardan uzak durulması gerektiğini, bu tarikatların hem insanların hayatını hem de ülkemizi cehenneme dönüştürmeye çalışan yapılar olduğuna insanları nasıl ikna edeceğiz?

Kötülük yapan biri yüceltildiğinde esasında o kötülük yüceltilmiş olmuyor mu?"

TIKLAYIN |  İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun cenazesine hangi isimler katıldı?

TIKLAYIN | İsmailağa cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu için Fatih Camii’nde tören düzenlendi

TIKLAYIN | İsmailağa cemaati: Hanım kardeşlerimizin Mahmut Efendi Hazretlerimizin cenazesine katılmamalarını rica ederiz

TIKLAYIN | İsmailağa Cemaati lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun vefat haberini alanlar evinde toplandı

TIKLAYIN | İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu hayatını kaybetti