Kültür-Sanat

Dijital sanat girişimciliği programı: Ücretsiz eğitim sunan "D-Art House"un başvuruları başladı

Katılımcılar eser ve fikirlerini sanal bir galeride potansiyel yatırımcılar ile buluşturabilecek

16 Haziran 2022 15:27

Dijital sanat temelli kreatif fikirleri girişime dönüştürmek isteyenler için tasarlanmış D-Art House ücretsiz eğitim programı, başvuru kabul etmeye başladı.

Türkiye'deki yaratıcı endüstriler ve kültür endüstrilerindeki yaratıcı yetenek ve girişimci ihtiyacına yanıt vermek amacıyla başlatılan D-Art House projesinde, adaylar arasından seçilecek 60 kişiye eğitim verilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Gelecek Gençleri" projesi kapsamında desteklediği ve ücretsiz olan eğitim, adaylar arasından seçilen ve kreatif endüstriler alanında ürettikleri fikirleri hayata geçirecek katılımcıları oluşturulan sanal bir galeri aracılığı ile ulusal ve uluslararası sektör temsilcileri ile buluşturacak.

Sanat bir sergi ile sonlanacak 170 saatlik eğitimin Temel Tasarım Prensipleri, Yapım Teknikleri, Reklam ve Yaratıcılık, Oyun Tasarımı ve Oyunlaştırma, Dijital Sanatta Marka/Patent/Telif, Dijital Sanat Üretim ve Satış Yöntemleri (NFT, Blockchain) modüllerinden oluşacak. 

18-29 yaş arası tüm katılımcılar için uygun olan programın sonunda yapılacak olan sanal sergide dikkat çekici eser veya fikir üretimi yapan 2 katılımcı, Berlin International University’e giderek çalışmalarını uluslararası alanda pazarlayabilecek.