Gündem

Dezenformasyon Merkezi, yazısından 43 saat, tutuklanmasından ise 10 dakika sonra Tolga Şardan açıklaması yaptı: MİT'in iddia edildiği gibi bir raporu söz konusu değil

01 Kasım 2023 19:34

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, T24 yazarı Tolga Şardan'ın tutuklanmasına gerekçe gösterilen yazısının yayınlanmasından 43 saat, tutuklanmasından ise 10 dakika sonra,"Tolga Şardan'ın, 'MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?' başlıklı 31 Ekim tarihli yazısı dezenformasyon içermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) iddia edildiği gibi bir raporu söz konusu değildir" açıklamasını yaptı. 

Şardan,"MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?başlıklı yazısı sonrası İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın re'sen başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Ankara Adliyesi'nde Sulh Ceza Hakimliği'nce Şardan'ın ifadesi alınmaya başlanmış, soruşturmada Şardan'ın "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" iddiasıyla suçlandığı öğrenilmişti.

Bugün saat 19.10'da tutuklanan Şardan hakkında 19.19'da X'ten açıklama yapan Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, "Tolga Şardan'ın, 'MİT’in Cumhurbaşkanlığı’na sunduğu ‘yargı raporu’nda neler var?' başlıklı 31 Ekim tarihli yazısı dezenformasyon içermektedir. Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) iddia edildiği gibi bir raporu söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.

Şardan'ın Büyüteç köşesinde kaleme aldığı yargı raporu yazısı, 30 Ekim 00.00'da yayına girmişti. 

TIKLAYIN- MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu yargı raporunu yazan T24 yazarı Tolga Şardan tutuklandı!

TIKLAYIN - TGC'den Tolga Şardan açıklaması: Gazetecinin görevi haber yapmaktır, gazetecilik suç değildir!

TIKLAYIN - ÇGD: Sansür yasası yine devrede; gazeteci Tolga Şardan’ı serbest bırakın!