Gündem

"Devlet korumasındaki çocuklar tarikat kampında" yazısına "iftira" soruşturması

13 Eylül 2023 21:56

Gazeteci Zülal Kalkandelen hakkında “Devlet korumasındaki çocuklar tarikat kampında” başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek, "iftira, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma, kişilerin huzur ve sükununu bozma" suçlamasından soruşturma başlatıldı. Söz konusu haberleri Bakanlık doğrulamıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Bürosunca başlatılan soruşturmayı paylaşan Kalkandelen, söz konusu yazıda işlenen haberin pek çok basın organında paylaşıldığını söyledi.

Kalkandelen, “Bana soruşturma açılması ilginç" dedi.

Kalkandelen’in 7 gün içerisinde Cumhuriyet Başsavcılığı’na giderek ifade vermesi gerekiyor.

Ne olmuştu?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı; İstanbul'da devlet korumasındaki çocukları, Nur Cemaati'ne bağlı bir derneğin yaz kampına gönderildi. Haberle ilgili açıklama yapan bakanlık, dernekle protokol yapıldığını ve yasal olduğunu belirtti. İstanbul'da devlet korumasındaki çocukların, refakatçisi olmadan Nur Cemaati'ne bağlı bir derneğin kampına gönderildiği, söz konusu derneğin denetlenmediği belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların kampa gönderildiğini doğrularken, vakfın denetlenmediği ve çocukların refakatçisi olmadığı iddiasını reddetti.

TIKLAYIN  - Devlet korumasındaki çocukların tarikat kampına gönderildiğini kabul etti

TIKLAYIN - Devlet korumasındaki çocukların tarikat yurduna yollanmasıyla ilgili haberlere erişim engeli

TIKLAYIN - Devlet korumasındaki çocukların tarikat kampına yollandığı ortaya çıkmıştı; belediyelerle de protokol imzalanmış!