Gündem

DEVA Partisi Lice İlçe Başkanlığı'na motolof kokteylli saldırı

08 Kasım 2022 16:19

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde DEVA Partisi ilçe binasına motolof kokteyli ile saldırı düzenlendi. 

DEVA Partisi Diyarbakır İl Başkanı Cihan Ülsen, partisinin Lice ilçe binasına motolof kokteyli ile saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Dün gece kimliği belirsiz kişi veya kişilerce yapılan saldırı sonucunda ilçe binasının camlarının zarar gördüğünü belirten Ülsen, ilçe binasının yanındaki kıraathanede bulunan yurttaşların olayı farketmesi sayesinde yangının söndürüldüğünü açıkladı.

Ülsen, "İlçe binamıza yapılan bu saldırıyı, demokrasiye yapılmış bir saldırı olarak görüyor ve şiddetle kınıyoruz. Güvenlik güçlerinden partimize ve demokrasiğye yapılan bu saldırının faillerinin bir an önce ortaya çıkarılması ve adalete teslim edilmesini bekliyoruz" dedi.

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Lice ilçe binasına yönelik saldırıya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi.

Babacan, şu ifadeleri kullandı:

"Diyarbakır Lice İlçe Başkanlığımıza yapılan molotoflu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Diyarbakırlı gönüldaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Saldırının tüm yönleriyle aydınlatılması ve faillerin cezalandırılması için sürecin takipçisi olacağız.