Gündem

Depremzedelere yüklü elektrik faturaları gönderildi: İlk okuma tarihi 6 Şubat

"Faturaya göre elektrik borcum 4 bin lirayı aşmış"

Arşiv

10 Ocak 2024 15:54

6 Şubat depremlerinden en çok etkilenen kentlerden biri olan Hatay'da depremzedelere elektrik faturası gönderilmeye başlandığı ve ilk okuma tarihlerinin ise depremin gerçekleştiği güne ait olduğu belirtildi. 

HalkTV'den Olcay Aydilek yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Yer, Hatay’ın Hassa ilçesi… Bölgenin şehiriçi elektrik dağıtımını yapan şirket, abonelerine ilk okuma tarihi 6 Şubat 2023 olan, 331 günlük tüketime ilişkin elektrik faturaları göndermeye başladı. Binlerce liralık faturalar, yaşam mücadelesi veren depremzedeleri öfkelendirdi. Tepkiler çığ gibi büyüdü.

A.P. adlı vatandaş, halktv.com.tr’ye yaptığı açıklamada, Hatay-Hassa’da bulunan orta hasarlı ve deprem sonrasında kullanılmayan müstakil konutuna, 4 bin 80 liralık elektrik faturası geldiğini söyledi.

A.P., “Benim evim orta hasarlı. 6 Şubat depreminden sonra bu yıla kadar herhangi bir fatura gelmemişti. Elektrik faturası yeni geldi. Son okuma tarihi olarak 3 Ocak 2024 tarihi görünüyor. Faturaya göre elektrik borcum 4 bin lirayı aşmış” dedi.

A.P., faturada tüketime esas oluşturan ilk okuma tarihinin 6 Şubat 2023 olarak gösterildiğini belirterek, “Nasıl bu kadar yüksek fatura gelebildiğini merak ederken bir de baktım ki ilk okuma tarihi olarak 6 Şubat 2023 görülüyor. Depremin olduğu gün, millet can derdindeyken elektrik sayacının nasıl okunduğunu anlamadım. Devletin bile 2 gün sonra ulaşabildiği bölgede elektrik şirketi depremin olduğu gün sayaç okuması gerçekleştirmiş. Şirket bizden buna inanmamızı bekliyor” diye konuştu."

Yazının tamamını okumak için tıklayın