Gündem

Depreme dayanıksız tartışmaları ile gündeme gelmişti; 10 yıl sonra sessiz sedasız açılan İzmir Şehir Hastanesi’nde "yeterli doktor ve hemşire yok"

20 Ekim 2023 06:21

Depreme dayanıksız tartışmaları ile 10 yıl sonra sessiz sedasız hasta kabulüne başlayan İzmir Şehir Hastanesi’ne Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) randevu almak isteyen vatandaşlar doktor bulamıyor. İzmir Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak personel eksikliğine dikkati çekiyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, 2 bin 500’e yakın hekim olması gereken hastaneye şu anda 300 civarında hekim atandı. 3 bin 500 hemşirenin olması gereken hastaneye ise sadece 500 hemşire atandı. Hastaneye toplam 9 bin civarında sağlık çalışanı olması gerekirken bu sayının iki bin civarında olduğu belirtiliyor.

Şehir hastanesinin tam kapasiteyle çalışması için en az 9-10 bin kişilik bir istihdamın gerekli olduğunu söyleyen Süleyman Kaynak, “Bu açılış töreni de bir kurdele kesme şeklinde olur. Ama bu gerçek bir açılış olmaz. Sağlık Bakanlığı mevzuatına göre; iyi yetişmiş, farklı alanlarda uzmanlaşmış en az 2 bin 500 hekim ve yine farklı alanlarda uzmanlaşmış en az 3 bin 500 hemşire ve bunun yanı sıra da yaklaşık 2 bin 500, 3 bin civarında farklı meslek gruplarından personele ihtiyaç var. Dolayısıyla böyle bir kompleksin tam anlamıyla çalışıyor diyebileceğimiz full kapasiteyle çalışması için 9 – 10 bin kişilik bir istihdama ihtiyaç vardır” dedi.