Gündem

Depremde, dağdan kopan kayalar evlerin üzerine düştü; 2 kişi yaşamını yitirdi, 5 yaralı

13 Şubat 2023 13:15

Gaziantep İslahiye'de depremin etkisiyle dağdan kopan kayaların yuvarlanarak tek katlı evlerin üzerine düşmesiyle 2 kişi hayatını kaybederken 5 kişi yaralandı. 360 küçükbaş hayvan da yaşamını yitirdi.

İslahiye Fevzipaşa Mahallesi’nde depremin şiddeti kayaları dağlardan kopardı. Yuvarlanan kayalar, altı ağıl olan tek katlı evlerin üzerine düştü. Kayaların altında kalan karı-koca hayatını kaybederken 5 kişi yaralandı.

Şanlıurfa’da öğretmenlik yapan Cuma Keser’in oğlu Ali Keser, 6 gün boyunca hayvanların enkaz altından seslerini duyduğunu anlattı.

Köyde hayvancılık yapan Cuma Keser, inanılmaz bir gürültü ile uyandıklarını belirterek, "Önce savrulduk sonra dışarı çıktık. Ben dışarı çıkınca eşim ve 11 yaşındaki çocuğum içeride kaldı. O esnada ses geldi ev çöktü. Eşimin üzerine kolon devrildi, durumu kritik. Hayvanları kurtarmak için bir şey yapamadık. Kayalar üzerimize geldi. Biz dağlar üzerimize gelecek sandık, kıyamet kopuyor sandım. Yollar kapalı olduğu için kimse gelemedi. İnsan gücüyle taşları kaldırdık" diye konuştu. (DHA)