Gündem

İddia: AKP'li Gaziantep Belediyesi deprem yardımlarını depolarda tutup seçime sakladı

Fotoğraf: BirGün

26 Mart 2024 08:00

AKP’li Fatma Şahin’in yönettiği Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat 2023’teki deprem felaketinin ardından gönderilen yardımları seçime kısa bir süre kala dağıtmaya başladı.

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Irak’taki Türkmen Milliyetçi Hareketi, 6 Şubat depreminden sonra Türkiye’ye yardım gönderdi. Üzerinden “Türkmen Milliyetçi Hareketi depremzedelere yardım” yazan battaniyeler yaklaşık 13 ay boyunca depolarda tutuldu.

Soğuk havalara rağmen ve iki kış mevsiminin geride kalmasının ardından AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yardımları “seçim malzemesine” dönüştürerek halka dağıtmaya başladı.

Battaniyelerin üzerine “Gaziantep Büyükşehir Belediyesi” yazısı da yapıştırılırken yurttaşlar belediyeye tepki gösterdi. Yurttaşlar, “İki kış soğukta yattık. Bir battaniye almak için sabah gün doğmadan saatlerce sırada bekledik. Birçok depremzede battaniye bile bulamadı. Madem battaniye vardı da neden şimdiye kadar vermediniz? Bu millet soğukta titredi ve kış çıkarken battaniye verildi. Aynı şekilde erzak paketlerinde ev ev dağılmaya başladı. Bizler sosyal marketten boş raflardan boş dönüyoruz ama şimdi evimize kadar paketler gelmeye başladı. Demek ki varmış seçim bekleniyormuş” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Belediyesi'nden açıklama: İddianın doğru olup olmadığı teyit edilmedi 

Gaziantep Belediyesi söz konusu iddialarla ilgili sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

"Bugün sosyal medyada dolaşıma giren bir haberde Türkmen Milliyetçi Hareketi'nden gelen yardım paketlerinin seçim yardımı olarak dağıtıldığı iddia edilmiştir. Haberi hazırlayan ve sosyal medyada dolaşıma girmesini sağlayan kişi ya da kişiler öncesinde bu iddianın doğru olup olmadığını tarafımızdan teyit etmemiştir.

Deprem bölgesinde bulunan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne ait Sosyal Marketlerde depremin ilk gününden bu yana vatandaşlara yardım malzemeleri, çeşitli objektif kıstaslarla belirlenen koşullara göre, dağıtılmaya devam etmektedir. Bu malzemelerin büyük çoğunluğu Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bütçesiyle temin edilmekteyse de, çeşitli hayırseverler, yardım kuruluşlarından ve kamu kurumlarından gelen malzemeler de bulunmaktadır. Habere konu olan paylaşımlardaki malzemelerde deprem döneminde değil, 2023 yılı Kasım ayında Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne Türkmen Milliyetçi Hareketi tarafından teslim edilmiştir.

Bahsi geçen haberde iddia edilen yardım malzemeleri de Kasım ayından bu yana sadece sosyal markete başvuru yapan depremzedeye verilmekte ve iddia edildiği gibi seçim malzemesi olarak kullanılmamaktadır. Yukarıda da belirtildiği gibi bu bilgiyi teyit etmek Belediyemize basın kuruluşu ya da muhabirlerden herhangi bir teyit başvurusu olmamıştır.

Kamuoyuna duyurulur."